Simona Antonović: Najbolji puderi za masnu kožu

Ljeto je i ma koliko se mi trudile uživati u malim ljetnim radostima, ponekad nam uživanciju pokvari masna koža i pretjerani sjaj. Svejedno je imate li prirodno masnu kožu ili samo muku mučite po ovim vrućinama, ovi prijedlozi pudera će vam dobro doći!

simona antonovic

Sve djevojke i žene koje imaju prirodno masnu kožu, znaju koje su glavne karakteristike ovakvog tipa kože. Probudite se ujutro, temeljito operete lice i nahranite kožu, a nakon svega sat ili dva lice postaje sjajno. Muku mučite s proširenim porama na području nosa, čela i brade, pojavljuju se akne i miteseri. Puder nosite da prekrijete nepravilnosti, ali ni on više ne ostaje na mjestu. S druge, pozitivne strane, masna koža sporije stari i bore su manje primjetne.

simonamasna

Kako postići matirano lice, koje pudere koristiti i kako pripremiti kožu? Jednostavno! Masno i sjajno „platno“ za šminkanje treba pravilno očistiti. Ne preskačite svoju svakodnevnu rutinu pranja lica jer na taj način pomažete vlastitoj koži kontrolirati proizvodnju viška masti. Odaberite prave proizvode za njegu lica koji će vašu kožu nahraniti i hidratizirati.

Za postojanost pudera na masnoj koži moguće je koristiti i primere koji se nanose na kožu nakon što se krema upije. Primer je kao prozirna podloga koja pripremi kožu za puder, popuni pore i ujednači ten, ali i pomaže dugotrajnosti pudera. Ovaj korak je opcionalan.

Na kraju dolazi i odabir samog pudera. Masna koža iziskuje pudere koji će ju držati svježom tijekom cijelog dana i matirati te spriječiti nastanak onog neželjenog sjaja. Samo zato što će puderi matirati vašu kožu, ne znači da su teški i da imaju jako prekrivanje. Danas se na tržištu nalaze brojni puderi koji su lagani, prozračni i imaju srednje prekrivanje. Također postoje i oni koji imaju jako prekrivanje, ali njih ipak odaberite za posebne prilike.

Benefit-Benefit-Hello-Flawless-Oxygen-Wow

Benefit Benefit Hello Flawless Oxygen Wow Makeup – tekuća formula, prepuna svojstava koji rade difuziju svijetla. Puder ima umjereno prekrivanje. Moguće je nadograditi i do jakog prekrivanja. Daje prirodan izgled bez sjaja.

Clarins-Ever-Matte-Oil-Free-Foundation

Clarins Ever Matte Oil-Free Foundation – matira lice, ali svojim SPF 15 donosi i cjelodnevnu zaštitu za lice. Zadržava vlagu i ne isušuje kožu, a koža je na dodir vrlo meka i glatka.

Shiseido-Perfect-refining-foundation

Shiseido Perfect Refining Foundation – lagana formula koja briše pore, ožiljke i ostale nepravilnosti i ostavlja kožu mekom i hidratiziranom. Sadrži SPF 15.

Jane-Iredale-Amazing-Base-Loose-Mineral-Powder

Jane Iredale Amazing Base Loose Mineral Powder – ovaj mineralni puder nudi solidno prekrivanje koje možete nadograditi, matira lice i daje koži da diše. Prednost je što ovim puderom možete matirati područja kroz cijeli dan bez da izgleda neuredno.

Revlon-ColorStay-Makeup-CombinationOily-Skin

Revlon ColorStay Makeup Combination/Oily Skin – drogerijski favorit za masnu kožu, jako do srednje prekrivanje koje daje prirodni sjaj koži.

L'Oréal-Infallible-Pro-Matte-24HR-Foundation

L’Oréal Infallible Pro-Matte 24HR Foundation – drogerijski puder koji matira kožu pomoću tehnologije koja se upotrebljava kod papirića za matiranje kože.

CATRICE-All-Matt-Plus-Shine-Control-

Catrice All Matt Plus – Shine Control tekući puder – kontrolira neželjeni sjaj kroz cijeli dan, ne sadrži ulja ali sadrži reflektirajuće pigmente koji daju baršunasti izgled kože.

www.simonantonovic.com

Foto: Imaxtree

0