Simona Antonović: Maskara i donje trepavice

Simona Antonović: Maskara i
donje trepavice

trepavice-simona-1

Često se dogodi da žene misle kako se maskara ne nanosi na donje trepavice i kako ih nanošenje na donje trepavice čini starijima. Istina je da nas nanošenje maskare na donje trepavice može vizualno postariti jedino ako se ta maskara razmaže. Tako od efekta većih i otvorenijih očiju može stvoriti suprotan efekt – pandinih očiju. Pandine oči izbjegnite s ovih par trikova!

Za početak koristite vodootporne maskare koje se na prvi spomen vode ili ulja neće razmazati na okoloočno područje i osjetljivo područje ispod očiju. Time ćete osigurati besprijekoran ten i svijetlo, netaknuto područje. Najjednostavnije je maskaru nanositi sa nešto manjim četkicama i četkicama sa manjim čekinjama. Tako ćete jednostavnije zahvatiti svaku vlas pojedinačno i maskara će se nanositi ravnomjernije.

trepavice-simona-3

Također postoji i manje šanse da vam se maskara preslika na netom uređeno područje. Ako kojim slučajem ne možete pronaći maskaru s dovoljno malim aplikatorom, potražite plastične jednokratne aplikatore koji su manje veličine i koristite ih s bilo kojom maskarom.

Jednom kada ste pronašli najbolju četkicu, ne bacajte ju u koš za smeće nakon što potrošite samu maskaru. Temeljito ju operite i očistite i koristite s bilo kojom drugom maskarom. Ako ste u žurbi probajte maskaru nanijeti prvo na donje trepavice zatim na gornje. Na ovaj način vam se maskara s gornjih trepavica neće razmazati.

Za još impozantnije donje trepavice možete koristiti umjetne trepavice. Možete odabrati umjetne trepavice prave veličine ili pak razmisliti o parcijalnim trepavicama. Ako se odlučite za parcijalne trepavice onda ih nanosite i koristite prozirno ljepilo kako ne biste morali sami rub maskirati olovkom ili sjenilom. Smeđa maskara može učiniti čuda za vaše donje trepavice. Daje prirodniji izgled a da pritom ne ističe same trepavice previše. Nježno ih nijansira i daje definiciju.

Jedan super zabavan trik koji svatko može isprobati je maskara u boji. Izgleda izvrsno kada se nanese na donje trepavice, pogotovo u nijansama koje komplementiraju prirodnoj boji očiju. Ako ste izbjegavali nositi maskaru u boji, sada je pravo vrijeme da ju isprobate i to na ovaj način. Ako vam se svidi izgled trepavica u boji, lako maskaru nanesete i na gornje trepavice.

trepavice-simona-2

Isprobajte ove vodootporne maskare:

NYX The skinny maskara ima dovoljno mali aplikator i vodootporna je.

Clinique ima maskaru posebnu namjenjenu donjim trepavicama. Ne silazi sa top lista omiljenih maskara već godinama!

DIOR Blackout je predivna crna maskara s odličnom četkicom i dugotrajnom formulom.

Preuzeto s: www.simonantonovic.com/hr/blog
Foto: Imaxtree

Preporuka

Zatvori