Simona Antonović: Koje make-up trikove koristiti uz dioptrijske naočale?

Zaljubile ste se u svoje okvire naočala prvi put kada ste ih vidjeli izložene u trgovini na stalku? Znale ste istog trena da su te naočale točno ono što vam nedostaje kako bi upotpunili svoj svakodnevni look? A sad, kada je prošlo nešto vremena, skrivate se iza njih i koristite ih kao izgovor za nenošenje šminke? E pa vrijeme je da se pozdravite sa skrivanjem iza svojih okvira i da pokažete individualnost i ljubav prema make-upu i kroz vaše naočale.

gucci-naocale

Gucci proljeće 2016.

Podijelit ću s vama nekoliko malih savjeta kako kako nositi i nanositi šminku s naočalama.
Crvenilo na nosu se pojavljuje uslijed sjedanja naočala na most nosa, a rješenje za spriječavanje crvenila je vrlo jednostavno – nanesite na to područje kremu koja smanjuje crvenilo od samog početka. Možete odabrati neku hidratantnu kremu pa čak i BB ili CC kremu koja svojim učinkovitim sastojcima smiruju crvenilo i vizualno ga umanjuju. Možete probati s nanošenjem dodatnog sloja podloge koju ćete nakon toga malo bolje fiksirati transparentnim puderom ili puderom u prahu. Možete ga fiksirati i fiksatorima u spreju.

gucci-naocale-1

Gucci proljeće 2016.

Drugi česti problem je preslikavanje podloge ili pudera na stopice naočala. Do toga dolazi usljed stalnog trenja između naočala i kože, ali i učestalog namještanja naočala. Fiksirajte svoju podlogu kao i u prethodnom slučaju i puder će se manje razmazivati. Nakon nanošenja pudera odstranite višak podloge ili pudera, pogotovo ako se radi o iznimno hidratantnim ili masnim teksturama koje mogu uzrokovati klizanje naočala.

emily (1)

Emily Ratajkowski

Naočale stvaraju sjenu na području koje je prirodno tamnije. Podočnjaci dodatno dolaze do izražaja što naše oči čini umornijima i manjima, stoga je jako važno dobro hidrirati i nahraniti područje oko očiju te nanijeti odgovarajući korektor ili iluminator. Iluminatori su uvijek dobar odabir jer osvježe i posvijetle područje ispod očiju.

Sigurno vam se nebrojeno puta dogodilo da ste nanijeli maskaru na trepavice, a one su bile toliko duge da su udarale i zapinjale za naočale. Nema brige, jednostavno uvijte trepavice i nanesite maskaru nakon uvijanja. Ovim potezom riješit ćete dva problema – udaranje trepavica o naočale i otvorit ćete pogled prekrasno uvijenim trepavicama. Nanesite puno maskare na bazu trepavica, a vrhove trepavica prekrijte samo jednim slojem ili vodootpornom maskarom. Time možete spriječiti opuštanje trepavica pod težinom maskare, a samim time i udaranje u naočale. Koristite vodootporne maskare za naočale bez crnih, masnih mrljica na staklima.

jenna lyons

Jenna Lyons

Tipično crni gel liner zamijenite tamno plavom ili smeđom bojom. Ove dvije boje stoje svim tonovima i tipovima tena. Neka boja vaših okvira diktira i boju vašeg make-upa. Poigrajte se vašim znanjem o teoriji miješanja boja, pa isprobajte komplementarne boje nanijeti na sam rub uz trepavice kako biste dodatno naglasili oči.

Ne zaboravite da u okvir vašeg lica obrve koje uvijek valja naglasiti prilikom nošenja naočala. Pravilno uređene i oblikovane obrve ne samo da pristaju vašem obliku lica već čine spoj između lica i naočala te cjelokupne simetrije lica.

Foto: Getty Images/Splash, Imaxtree

0