Simona Antonović: Kako nanijeti sjenilo kao profesionalac?

Simona Antonović: Kako nanijeti
sjenilo kao profesionalac?

info@imaxtree.com

Sjenila dolaze u raznim teksturama i oblicima, a prema tome valja obratiti pozornost na njihov način nanošenja. Nanesite bilo koje sjenilo kao profesionalac uz ovih nekoliko savjeta.

Kremasta sjenila u olovci, poput CHANEL Stylo eyeshadow fresh effect eyeshadow su kremasta sjenila koja se jako lako nanose, puna su pigmenta i s kojima možete nadograđivati vibrantnost i prekrivanje. Nanesite sjenilo preko cijelog kapka, ravno iz ambalaže. Kosinu položite na kapak kako biste postigli prekrivanje veće površine, a manje površine kao i praznine tik uz rub trepavica prekrijte gornjim dijelom kosine. Po nanošenju prstima blendajte u željenom smjeru i prema vanjskim kutovima oka i time ćete postići lagani stopljeni (blendani) efekt bez grubih linija. Ovo možete učiniti i kistovima. Za intenzivniju boju utapkajte kremasto sjenilo prstima.

Kako nanijeti sjenilo

Kremasta sjenila u posudicama, poput Charlotte Tilbury Eyes to Mesmerise ili Tom Ford Cream Color For  Eyes, nanosite kistovima. Plosnati kistovi za sjenila mogu se ujedno koristiti i za nanošenje korektora. Jedan od kistova koji možete koristiti na taj način je i ZOEVA 233 Cream shader brush. Kistom nanesite sjenilo na vanjski dio ruke, utapkajte višak sjenila ali i boju na ruku, zatim nanesite na sredinu kapka. Laganim pokretima blendajte kistom prema vanjskim dijelovima oka. Nanošenje proizvoda na ruku, zatim na kapak je odličan trik za bilo koje sjenilo. Na ovaj način odstranjujete višek i ravnomjernije nanosite proizvod na kist, što u konačnici znači bolji nanos na kapak.

Desktop16

Tom Ford Cream Color For Eyes, ZOEVA 233 Cream Shader Brush i Charlotte Tilbury Eyes to Mesmerise

Tekuća sjenila dolaze u posebnoj ambalaži koja već ima ugrađeni aplikator, tako da ih možete nanositi pomoću aplikatora ili prstima. Preporučam da koristite aplikator za nanošenje preko cijelog kapka, zatim prstima lagano blendajte rubove ukoliko za to postoji potreba. Ellis Faas Creamy Eyeshadow dolazi u ambalaži na odvrtanje dok recimo Giorgio Armani Beauty Eye Tint dolazi s spužvastim aplikatorom.

Armani

Giorgio Armani Beauty Eye Tint

Sjenila u prahu, poput Kryolan Pure Pigments, nanose se s nekim adhezivnim proizvodom koji će prah držati na mjestu i koji će pigment učiniti vibrantnijim i lakšim za rad. Kistom pomiješajte malo vode zajedno s pigmentom odnosno sjenilom u prahu na pozadini svoje ruke ili na paletu. Nanesite boju direktno na kapak ili koristite prste za nanošenje sjenila tapkajućim potezima. Imajte na umu da se ovaj tip proizvoda jako brzo suši, zato požurite i budite precizni.

Kryolan pigmenti

Kryolan pigmenti

Klasična sjenila odlično idu na kapak koji na sebi ima neku vrstu primera. Kapak možete pripremiti ostatkom tekuće podloge na kistu, korektorom ili primerom za sjenila. Ovo činimo radi dodatne pigmentacije i dugotrajnosti sjenila. Kist utapkajte u sjenilo, zatim višak na pozadini ruke i krenite s nanošenjem sjenila. Nanosite pokretima lijevo-desno za nježniji sloj. Tapkanjem stvarate intenzivniju boju.

Ako imate sitnih čestica sjenila ispod očiju, uzmite veliki mekani kist za kompaktni puder i nježnim pokretima odstranite s lica.

YSL

YSL Eye Gloss Smudger

Kako postići vinil sjajni look? Nanesite sjenilo po svom izboru. Birajte uglavnom kremaste proizvode jer će vam trebati manje i kasnije će se sjajilo stopiti lakše. Yves Saint Laurent ima Eye Gloss Smudger – sjajilo za kapke koje daje intenzivan sjaj i ultra popularni sjajni look očima. Elizabeth Arden Eight hour cream čini čuda za sjajno sjenilo, kao i koja kap bilo kojeg organskog ulja.

 

Preuzeto s www.simonantonovic.com.

Foto: IMaxTree

Učitati još
Zatvori