Simona Antonović: Najbolje detox maske za lice

Simona Antonović: Najbolje
detox maske za lice

A post shared by Glossier (@glossier) on

Maske za detoksikaciju i tretman umorne kože odlične su za početak godine kada se koža trijezni od blagdanskih kolačića i koktela.

Maske za detoksikaciju kože mogu imati brojne benefite, ali ono što ih čini posebnima je dubinsko uklanjanje nečistoća, osvježavanje i osvjetljivanje lica te dubinska hidratacija. Možete ih uvrstiti u svoju tjednu rutinu njege lica, a tjedno korištenje maski osigurat će svjež i nahranjen izgled kože na koji će šminka sjedati puno bolje. Za intenzivne tretmane, bilo da se radi o pripremi za posebne prigode i evente ili trebate brzo vidljive rezultate, maske možete koristiti po potrebi.

A post shared by MAYA (@mayastepper) on

Maske se nanose na čistu kožu i drže od nekoliko minuta do pola sata. Možete ih nanositi kada god poželite, dok ih ja recimo volim koristiti u večernjim satima kada se pokušavam odmoriti od dana i svih poslovnih obveza. Nakon što nahranim kožu maskom, nanosim proizvode za večernju rutinu njege lica, što znači da će sve dobrobiti maske ostati u koži i djelovati s prirodnim  ciklusima obnavljanja kože koji se odvijaju tijekom sna.

Najbolje detox maske:

Nuxe

NUXE Crème Fraîche® de Beauté Masque Hydratant, 48-satna SOS hidratantna maska štiti od onečišćenja i negativnih vanjskih utjecaja te daje dozu svježine i sjaj tenu. Maska je odlična za brzu dozu hidratacije koja čini ten odmornim. Na licu se drži svega 10 minuta i ima osvježavajući citrusni miris koji razbuđuje.

Algologie

Za intenzivni tretman umanjivanja bora i popunjavanja finih linija Algologie ima odlično rješenje – Masque de la Presqu’île – Redensifying & pumping maskmasku koja osvježava kožu, čini ju mekom, podatnom i elastičnom. Sadrži hijaluronsku kiselinu koja je zadužena za zadržavanje vlage u koži, a koristi i salicilnu kiselinu koja radi nježni i lagani piling. Delikatni miris uljepšat će uživanje u tretmanu.

Glossier

Glossier Mega Greens Galaxy Pack maska za lice je prepuna fitonutrijenata, a sadrži i kaolin glinu. Primarna uloga joj je ukloniti nakupljene nečistoće na površini kože i u porama, nakon čega koži daje injekciju svježine i antioksidansa za ujednačeniji ten.

Clinique

Clinique Pep Start maska je pjenušava maska koja u dvije minute osvježi ten i revitalizira površinu kože. Odlično se ponaša na osjetljivoj koži i ne isušuje ju. Maska je roze boje koja se s nanošenjem na lice pretvara u bijele mjehuriće, tako da ćete u dvije minute imati i senzacionalni osjet pucketavih mjehurića.

 

 

Tekst: simonantonovic.com

Više korisnih tekstova i savjeta Simone Antonović pronađite ovdje.

Photo: Glossier, Clinique, Algologie, Nuxe, Instagram

Učitati još
Zatvori