Simona Antonović: 5 minuta za make-up

Simona Antonović: 5 minuta za make-up

Kada govorimo o petominutnom make-upu, vjerujem da svi pomislimo prvo na same, gole osnove šminke, kako preskočiti psa i pronaći ključ u 5 minuta. Evo kako možete začiniti svojih brzinskih 5 minuta i odisati pariškim šikom.

Savršen ten može se postići nanošenjem pudera, ali ovaj kratki vremenski period nam ne dopušta blendanje, tapkanje, mazanje stoga se valja upitati – što je glavni pokazatelj savršenog, besprijekorno glatkog tena? Manjak pora, ujednačen ten i sjaj. Super, postoji jedan proizvod koji nam daje takve rezultate a to je primer. Totalni multitaskeri kada govorimo o koži – mogu riješiti sve probleme od suhoće ili pretjeranog lučenja masnoće, do popunjavanja pora i ublažavanja teksture kože. Najlakše ga je nanijeti prstima u tankom sloju, a ako ima i laganu nijansu koja će ujednačiti boju tena – još bolje! Hourglass Ambient Light Correcting primer je odličan primer za ovo.

Minuta manje, ostaju još ravno četiri. Slijedeći korak je ublažavanje diskoloracije na licu pomoću korektora koji može prekriti manje nepravilnosti pa čak i podočnjake. Za ovakve situacije možete imati jedan korektor poput MAC Studio Finish concealer, koji je dovoljno kremast za nepravilnosti i za podočnjake.

Odvojite minutu za uvijanje trepavica i maskaru. Uvijene trepavice stvaraju iluziju otvorenijeg pogleda, izgledate svježije i odmornije stoga nemojte izbjegavati ovu napravu stvorenu za mučenje. Šalu na stranu, korištenje uvijača je jednostavno, bezbolno i brzo jednom kada se uigrate. Crna maskara za dramatičan pogled, smeđa maskara za prirodniji i nježniji izgled ili maskara u boji za odvažan dan. Ako već nemate vremena našminkati se, plava, ljubičasta ili neka druga maskara u boji uvijek može odati dojam promišljenog looka. Odlična crna maskara za voluminozne trepavice je Too faced Better than sex maskara. Odlična smeđa maskara za prirodniji izgled je CHANEL Dimensions De CHANEL, dok za eklektične trepavice možete izabrati odlične PUPA Vamp maskare.

simona_antonovic_5_min_makeup_brzo_sminkanje@2x

Opasno se približavamo vremenu kada moramo izjuriti kroz vrata ako mislimo stići na vrijeme. Ostaje nam unijeti topline u lice. Možete se poigrati kremastim bronzerima ili multipraktičnim stickovima koji će poslužiti kao rumenilo i ruž. NARS ima odlične stikove koje možete koristiti za obraze, oči i usne. Uposlite prste i oslonite se na toplinu prstiju prilikom razmazivanja i nanošenja rumenila. U dodiru s prstima proizvod će se početi topiti a vi zato krenite s nanošenjem od najviše točke obraza prema vanjskim rubovima lica.

simona_antonovic_5_min_makeup_brzo_sminkanje_@2x

Ako vam je isteklo vrijeme, za ovaj proizvod uvijek možete ukrasti malo vremena bilo da se radi o liftu, crvenom svjetlu u vožnji ili u javnom prijevozu – ruž/sjajilo/hidratantni balzam za usne – sve opcije su otvorene. Za sjajilo prirodnog izgleda i za balzam intenzivne pigmentacije vam možda ogledalo čak niti neće biti potrebno. Ja osobno obožavam balzame za usne u bojama i trenutno omiljeni su mi Kiehl’s Butterstick i Jane Iredale Just Kissed Lip and Cheek stain koji se prilagođava prirodnoj boji usana.

Preuzeto s www.simonantonovic.com.

Učitati još
Zatvori