Trend izbjeljivanja zubi osvojio je svijet

Trend izbjeljivanja zubi osvojio je svijet

Već više od desetljeća, u svijetu showbiza priča se o holivudskom osmijehu. Danas ga ima gotovo svaka glumica, no malo koja od njih je rođena s tim pravilnim i biserno bijelim osmijehom koji doslovno blista pred objektivima fotoaparata. Ponekad se čak doima kao da sve zvijezde imaju identičan i estetski do savršenstva doveden osmijeh, za koji su u velikoj mjeri zaslužni i tretmani izbjeljivanja zubi.

Izbjeljivanje je unatrag nekoliko godina postalo gotovo ‘mainstream’ tretman i kod zubara se zbog njega podjednako odlazi kao i zbog kontrole zdravlja zubi ili popravka onih pokvarenih. No, zašto je toliki naglasak na ljepoti osmijeha? Vjerojatno zato što su bijeli zubi pravi beauty ideal, a osobe koje ih pokazuju zrače, izgledaju lijepo i mlađe od godina koje im pripadaju.

Blake Lively

Blake Lively

Zanimljivo je da su iza svih tih blistavih osmijeha, prvotno stajali nepravilni zubi, s razmacima i nesavršenom, najčešće žutom bojom. Dovoljan je jedan pogled na većinu holivudskih zvijezda s početaka njihove karijere, a zatim jedan pogled na njihov izgled danas. Transformacije tih osmijeha, iz gotovo neuglednih u one bez mane, i više su no očite.

Paralelno s njihovom željom da posjeduju najljepši mogući osmijeh, stasala je i estetska stomatologija, koja danas uključuje razne zahvate uljepšavanja zubi, poput keramičkih ljuskica i izbjeljivanja, dva uvjerljivo najtraženija. S obzirom na uzore iz glumačkih krugova, i mnogi drugi s vremenom su poželjeli isprobati čari estetske stomatologije, pa je upravo izbjeljivanje zubi u posljednjih nekoliko godina ostvarilo veliki ‘boom’.

Toliki ‘boom’, da za lijepi bijeli osmijeh više nije potrebno sjediti satima kod stomatologa i izdvajati velike novčane iznose. Tržište su preplavili inovativni ‘do-it-yourself’ uređaji, koji garantiraju jednostavno, brzo i cijenom pristupačno postizanje tog savršenog holivudskog osmijeha. Za mnoge takve gadgete dosad ste već sigurno čuli, jer reklamira ih baš svaka zvijezda s pozamašnom publikom na Instagramu. U jednoj fotografiji izražavaju svoje oduševljenje isprobanim uređajem za izbjeljivanje zubi, pa iako je riječ o očitoj reklami za koju su izdašno plaćeni, ovi gadgeti vrlo lako pronalaze svoj put do ciljane publike i izazivaju veliki interes kod mnogih znatiželjnika. Cilj je jedan – imati prekrasan osmijeh baš poput svoje omiljene zvijezde.

U općoj poplavi raznoraznih uređaja za izbjeljivanje, u svjetskim se medijima počelo sve glasnije raspravljati o tome koliko su ovi proizvodi vjerodostojni, pa čak i o tome jesu li uopće sigurni za zube. Prije odluke o gadgetu kojim ćete izbjeljivati zube, potrebno je dobro promisliti. Za početak o tome kakav tip uređaja odgovara vašim beauty navikama i stilu života, a onda se i dobro informirati o formuli koju ćete staviti na zube. Od većine dentalnih stručnjaka, danas ćete čuti kako je važno biti na oprezu što se tiče izbora proizvoda koji nije licenciran od strane stručnjaka i još važnije proučiti sastojke s kojima ovakvi proizvodi dolaze. Generalno gledano, važno je da sistemi za izbjeljivanje sadrže nisku koncentraciju hidrogen peroksida, kako ne bi oštetili caklinu zubi i generalno narušili vaše oralno zdravlje.

Bijeli osmijeh bez trošenja mnogo novaca pronaći ćete u pastama za izbjeljivanje, olovkama i aparatićima nalik klasičnom aparatiću za zube. Koriste se u kombinaciji sa svime onime što biste i inače radili za ljepotu i zdravlje svojih zubi, poput redovitog četkanja zubi, njihova tretiranja koncem, rutinskih pregleda i čišćenja kod zubara. Imate li žute zube, razlog tome mogle bi biti i tri za bijele zube štetne stvari koje konzumirate – crveno vino, duhan i kava.

signal3

Signal White Now Touch olovka

Jedan inovativan proizvod za izbjeljivanje, koji je već na glasu kao prvi make up za osmijeh, pojavio se i na našem tržištu. Što je svakako odlična stvar, jer ga možete isprobati iz prve ruke, bez potrebe za naručivanjem proizvoda upitne kvalitete i djelovanja putem interneta. Vodeći se onom da je osmijeh najljepši modni dodatak svakom licu, Signal je razvio White Now Touch olovku koja na vrlo jednostavan način po pitanju boje dovodi zube do savršenstva.

Signal White Now Touch olovka

Signal olovka nadahnuta je svijetom glamura te se svojom safirnom bojom i luksuznim dizajnom savršeno uklapa u svaku kozmetičku torbicu. Osigurava trenutačno i privremeno izbjeljivanje zubi koje možete ponijeti sa sobom, gdje god bili. Bazirana je na click – touch – smile principu. Pritisak gumba, ravnomjerni nanos sloja i sušenje od 1 minute, tri su koraka za dolazak do prekrasnog osmijeha.

Signal White Touch Now olovka

Signal White Now Touch olovka

Ono što je najvažnije, ova olovka je znanstveno testirana i nije abrazivna za caklinu i može se koristiti svakodnevno. Odnosno, koliko god često želite kreirati blistavo bijeli osmijeh. Jedinstveni i praktični makeup za osmijeh dostupan je po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 99,90kn.

 

Foto: Sanja Jagatić, Instagram

Učitati još
Zatvori