Kako baš svaki put pronaći savršenu nijansu ruža za usne?

Kako baš svaki put pronaći savršenu
nijansu ruža za usne?

Ruž za usne je jedan od omiljenih beauty proizvoda u kozmetičkoj torbici svake žene. Bilo da ste ljubiteljica minimalnog make up look i svakodnevno posežete za nježnim ružičastim i nude nijansama, obožavateljica klasične crvene nijanse ili svoj make up volite istaknuti tamnim ružem, potraga za onom savršenom nijansom nerijetko nam predstavlja mali izazov.

U raskošnoj paleti ruževa za usne koju danas nudi baš svaki beauty brend, raznolikosti nijansi donosi svoju pozitivnu i negativnu stranu. Dok se kao pozitivna ističe veliki broj opcija koje volimo imati, ista ta raznolikost donosi i veći izazov u pronalasku one nijanse koja nam savršeno pristaje. Ipak, potraga i odabir savršene nijanse ruža baš svaki put krije se u jednom jednostavnom beauty triku.

RUŽ ZA USNE I POTRAGA ZA SAVRŠENOM NIJANSOM

Potraga za savršenom nijansom ruža za usne započinje i završava s vašoj bojom tena, točnije njegovim podtonom. Kako bi odabrali nijansu ruža koja vam laska, nebitno radi li se nude, ružičastom, crvenom ili tamnom ružu za usne, najvažniji korak je odrediti koji podtonovi krase vaš ten. Taj mali detalj igra veliku ulogu u brojnim beauty odabirima među kojima se nalazi i odabir ruža za usne.

Postoje tri vrste podtonova kojima možete pripadati, hladni, topli i neutralni. Hladni podtonovi najčešće krase one svijetle puti, dok topli podtonovi unose prepoznatljivu toplinu zlatnu, maslinastu i tamniju put. Ako se ne pronalazite niti u jednom od ova dva podtona, velika je vjerojatnost da pripadate onima s neutralnim podtonovima.

HLADNI PODTONOVI

Ako vam žile na rukama izgledaju plavo, srebrni nakit laska vašoj koži i češće izgorite na suncu nego uhvatite brončani ten, tada vašu kožu i boju ten krase hladni podtonovi. U grupu hladnih podtonova pripadaju svi oni čiji ten nosi ružičasti, crvenkasti ili plavičasti podton.

Kako bi pronašli nijanse ruževa za usne koje komplementiraju vašem tenu, birajte ruževe čija boja nose jednako hladne, plave ili čak ljubičaste podtonove. U odabiru crvenog ruža izbjegavajte nijanse s narančastim podtonovima, a pri odabir ruža preskočite i one najsvjetlije nijanse koje će vam donijeti isprani i beživotni izgled.

TOPLI PODTONOVI

Žile na vašem zapešću izgledaju zeleno, zlatni nakit vam odlično pristaje, a ljeto na vašoj koži stvara predivan brončani ten. Ako se prepoznajete u ovom opisu vaš ten nosi žuti, zlatni ili maslinasti podton i pripada u skupinu onih toplih.

Suprotnom onima s hladnim podtonovima, ruževi za usne s toplim podtonom savršeno će vam pristajati. U biranju savršene nijanse ruža za usne posegnite za onim raskošnim crvenim i narančastim tonovima, a nijanse s hladnim podtonovima ostavite po strani.

NEUTRALNI PODTONOVI

Ako vaš ten ne nosi ni hladni ni topli podton, tada pripadate sretnicima koje krasi onaj neutralni.

Jednako kao u odabiru nakita i potraga za savršenom nijansom ruža donosi vam veliku slobodu. Kako vaš podton krasi jednaka količina toplog i hladnog, ruževi za usne s toplim podtonovima poput narančastih i crvenih laskat će mu jednako poput onih svijetlih i tamnih nijansi s hladnim plavičastim i ljubičastim  podtonovima.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori