Recenzija nove Rimmel maskare

Recenzija nove Rimmel maskare

rimmel2

U posljednjih, usudili bismo se reći, mnogo godina, kroz ruke nam je prošlo bezbroj maskara, a o nekima od njih pisali smo vam i na portalu. One skuplje i high end predznaka, kao i one pristupačne drogerijske, klasične crne maskare i one u boji, obične i vodootporne, one koje garantiraju volumen i one koje odlično uvijaju… Izbor na tržištu uistinu je svestran i raznolik i ‘jedino’ što vam treba je imati određeni iznos novaca i određeno vrijeme na raspolaganju kako biste istražili što beauty scena po pitanju maskara točno nudi.

Ako pak nemate toliko vremena, minuta ili sati provedenih u kupaonici isprobavajući maskare u potrazi za onom savršenom koja će biti podrška vašim trepavicama 24 sata dnevno, a i ne želite riskirati veliki novčani iznos na maskaru koja vam na kraju krajeva uopće ne mora odgovarati, danas vam donosimo recenziju jedne nove drogerijske, koju smo i sami isprobali.

rimmel6

Beauty sitnice koje nam stižu u redakciju najčešće volimo isprobavati u kolektivu, pa je i najnovija Rimmel Volume Shake maskara u posljednjih nekoliko tjedana ukrasila trepavice svake od nas u uredu. Maskara je prošla test na čak pet pari trepavica, i to sasvim različitih trepavica, no svi ćemo se složiti – nesavršenih. Među njima su one sasvim kratke, pa i pretjerano dugačke, a ravne i spuštene, zatim tanke, no i one guste i debele kojima treba razdvajanje i definicija. Rimmel Volume Shake maskara hrabro se suočila sa svakim tipom trepavica i odgovorila na želje njihovih vlasnica.

Za početak, Rimmel ovu inovativnu maskaru reklamira kao prvu na tržištu koja ima shaker sistem. Ne možete ga okom vidjeti, no zato možete protresti maskaru gore-dolje tri do pet puta i osjetiti dinamiku. Na taj način i svakim ‘shakeanjem’ osvježavate formulu i sprečavate njeno isušivanje, a to je prednost koju smo svi stavili visoko na listu prioriteta kod savršene maskare s kojom se planiramo družiti nekoliko mjeseci. Shaker sistem Rimmelove maskare ima još jednu bitnu funkciju: sprečava nastanak grudica na trepavicama, što možemo i osobno potvrditi.

rimmel3

Sama maskara elegantan je dodatak kozmetičkoj torbici. Maslinasto je zelene boje sa zlatnim akcentima i neuobičajeno je teška za jednu maskaru. Razlog je, naravno, pohranjeni shaker u tubi. Kada se maskara otvori, primjećujemo kako je aplikator paradoksalno lagan, poput pera, što svakako pojednostavljuje nanošenje ove fluidne formule na trepavice.

Kakav smo dojam dobili nakon prvog premaza? Trepavice momentalno preuzimaju duboku crnu boju maskare i u samo nekoliko poteza aplikatorom dobili smo podizanje, uvijanje, razdvajanje i definiciju. Već je prvi premaz obuhvatio sve trepavice, a aplikator, koji je zapravo vrlo klasičan, obuhvatio je čak i one najmanje u kutovima očiju. Nakon prvog premaza zaključile smo kako su trepavice jako lijepe naglašene, precizno razdvojene i definirane i, rekle bismo, glatke i elegantne. Želite li dodatan volumen i gustoću, sugeriramo drugi premaz u cik-cak stilu nanošenja. Trepavice tada postaju deblje i naglašenije, no ono što nas je oduševilo činjenica je da se nakon drugog premaza ne lijepe jedna za drugu, maskara se ne taloži na trepavicama, niti nastaju grudice. Obećanje je to koje je Volume Shake maskara iz Rimmela definitivno ispunila.

rimmel4

Dojam samog nošenja jest taj da formula nije nimalo teška, ne opterećuje trepavice i kroz dan se s njome osjećate kao da ju uopće nemate na trepavicama. Istovremeno je dugotrajna i postojana – kroz cijeli dan na radnome mjestu s vremena na vrijeme smo bacali pogled na trepavice i maskara je uvjerljivo stajala na mjestu, netaknuta, čak sve do večeri i skidanja make upa. Skidanje je s ovom maskarom također vrlo jednostavno. Mala količina micelarne vode i vatica odradile su odličan posao, a ujutro se nismo probudili sa zaostacima maskare koji se s drugim maskarama znaju ‘zalomiti’ ispod očiju tijekom spavanja.

Zaključak je taj da je Rimmel Volume Shake maskara solidna investicija za ovu sezonu, što zbog cijene (69,90 kn), što zbog kvalitete i što zbog jednostavnosti baratanja njome, što je također bitan čimbenik u našoj užurbanoj svakodnevici. Još jedan plus ove drogerijske maskare zabilježili smo informirajući se o njoj – brend otkriva kako ju je nakon otvaranja moguće koristiti čak 12 mjeseci, što zahvaljuje svom shaker sistemu za osvježavanje formule.

 

Foto: Sanja Jagatić

Učitati još
Zatvori