TikTok trik uz koji ćete uštedjeti i odabrati pravu nijansu pudera
TikTok trik uz koji ćete uštedjeti i odabrati pravu nijansu pudera

TikTok trik uz koji ćete uštedjeti i
odabrati pravu nijansu pudera

Svi znamo koliko zbunjujuća može biti kupnja pudera. Pravi puder teško je naći. Osim što treba pogoditi pravu formulu za našu kožu, treba odabrati i pravu nijansu, što je teži dio posla. Tu se pojavljuje nekoliko pitanja, na kojem dijelu tijela isprobati nijansu, kako pronaći svoj podton, koji finiš izabrati…

No postoji i jedan aspekt koji često zaboravljamo. Recimo da ste otišli u trgovinu, isprobali nekoliko pudera, našli svoju nijansu, kupili puder i sve to da biste došli doma i shvatili da vam ta nijansa baš i nije najbolji match. Tu nastupa realizacija da ste upravo bacili novac na krivi puder.

Srećom, postoji rješenje i za to. Na svom TikToku objavila ga je beauty edukatorica Rose Siard. Naime, kada isprobavate pudere, morate pustiti da se oni do kraja osuše. Da, toliko je jednostavno.

„Ne uzimajte puder dok se potpuno ne osuši“, objasnila je. „S mat puderima koji su namijenjeni dugom nošenju posebno je bitno čekati da se osuše do kraja“, dodaje.

U svom videu Rose isprobava pet različitih pudera na licu i pušta ih da se potpuno osuše. Nakon toga je ponovno nanijela uzorke istih pudera iznad osušenih. Već kod prvog pudera vidjela se razlika u nijansama. To može biti samo zato što se puder osušio ili zbog oksidacije. Što znači da pigmenti iz pudera reagiraju s vanjskim čimbenicima poput zraka, kiselosti kože ili prirodnih ulja na koži.

Stoga, sljedeći put prilikom kupnje pudera budite malo strpljiviji. Pričekajte da se puder osuši i tek onda pogledajte jeste li odabrali pravu nijansu.

FOTO: Instagram

Učitati još
Zatvori