Proljetni update kozmetičke torbice

Proljetni update kozmetičke torbice

Baš kao i za garderobu, tako i za vlastite kozmetičke torbice ovog proljeća pripremamo velike novosti, odnosno već tradicionalnu tranziciju iz zimske u proljetnu sezonu. Nakon što u ormaru napravite mjesta za odjeću i modne dodatke koje ćete nositi u toplijim danima, vrijeme je da pažnju posvetite i svojoj kupaonici i u prvi plan istaknete proizvode koje će vaša koža voljeti u proljetnoj sezoni.

Zimska njega poznata je po tome da je mnogo konkretnija od one proljetne, no uskoro ćemo ugasiti radijatore, suhoća zraka i prostorija u kojima boravimo više neće biti neprijatelj broj 1 naše kože, pa će to biti idealni trenutak za okretanje laganijim preparatima, s daljnjim naglaskom na hidrataciji.

Prvo na što će svi obratiti pažnju su dnevne i noćne kreme koje koriste na licu, a proljeće je prilika za odmak od gustih i nešto težih tekstura ka onima laganima i prozračnima koje će lijepo sjesti na kožu i ona ih vrlo lako upiti.

Nakon kreme, vrijedi isprobati i neke nove pilinge. Umjesto uobičajenih pilinga u pasti, mogli biste isprobati piling u prahu, koji je bogat aktivnim sastojcima, dubinski čisti kožu i pore te naposljetku imate nevjerojatno zaglađeno lice, spremno za nanošenje kreme i make upa – ili maske.

Sheet maske i dalje su naš favorit koji vrijedi uvrstiti u proljetnu beauty rutinu, jer će koži u samo nekoliko minuta osigurati onaj hidratacijski ‘boost’ za kojim žudi, a i s njima ćete dobiti sjaj kože iznutra, kojem uvijek težimo. Dobra je vijest i da se domaća drogerijska ponuda obogatila po pitanju ‘sheet’ maski pa je do njih sada mnogo lakše dolaziti.

S višim temperaturama, dolazi i potreba za češćim osvježavanjem kože, a u tu svrhu mogli biste isprobati razne vodice za lice koje razbuđuju ten u sekundi. GlamGlow je sada izbacio jedan fenomenalni 2 u 1 proizvod, koji je istovremeno vodica za lice bogata antioksidansima za instantno osvježenje sive, uspavane i natečene kože, te fiksator make upa, također koristan u toplijim danima kada želite da vam make up što dulje potraje.

Neka kapitalna ulaganja, kada je riječ o proljetnoj kozmetičkoj torbici, uključuju i novi tekući puder. S prvim proljetnim danima odmičemo se od teških podloga koje omogućuju jako prekrivanje kože i biramo one bitno laganije, prozračnije, koje će ten učiniti prirodno lijepim i dozvoliti koži da diše. ‘Healthy’ puderi hit su za ovu godinu o kojem smo vam već pisali, a o kojim se još podlogama priča za proljeće 2017., saznajte ovdje.

puderi

Make up trend koji je nemoguće izbjeći, pa bi se baš zato, barem kao eksperiment, mogao naći u vašoj kozmetičkoj torbici, ružičasti je ruž za usne. Primjećujemo ga sve više u svim njegovim izdanjima – od nježnih, pastelnih boja pa sve do vibrantne fuksije. S ružičastim ružem u svakom slučaju nećete pogriješiti, baš kao niti sa sjajilom za usne, koje ovog proljeća doživljava veliki comeback.

roza ruz

Učitati još
Zatvori