Probiotici: novi sastojak u proizvodima za njegu kože

Probiotici: novi sastojak u
proizvodima za njegu kože

@glossier

@glossier

Bakterije su nešto što neprestano pokušavamo zadržati podalje od naše kože zbog čega se unutar svakodnevne rutine mnogih nalazi različiti proizvodi za njegu lica i tijela s antibakterijskim učinom. Ipak, novi beauty trend u nastajanju donosi neobičan spoj dosad nepoželjnih bakterija i proizvoda za njegu kože. Umjesto uklanjanja bakterija, svakodnevno nanošenje bakterija na kožu pomoći će vam u rješavanju različitih problema poput akni, iznimno suhe kože i sitnih bora. O kakvim se proizvodima i bakterijama radi?

@icovetthee

@icovetthee

Korištenje dobrih bakterija u prehrani nije ništa novo i neobično. Te dobre bakterije, poznatije kao probiotici, sastavni su dio svakodnevne prehrane koji donosi ravnotežu u našu crijevnu mikrofloru i potiče probavu. S obzirom na činjenicu da su naša prehrana i zdrav želudac povezani sa stanjem i izgledom naše kože, probiotici su se našli na popisu sastojaka kao nov i inovativan način korištenja dobrih bakterija. Jednako kao što će vam probiotički napitak unijeti ravnotežu u probavni sustav, probiotički proizvodi za njegu kože pomoći će vam da uklonite nedostatke i jednaku ravnotežu postignete na svojoj koži.

@twenty6style

@twenty6style

Od izloženosti nečistom zraku i suncu, do svakodnevnog i neizbježnog stresa te prirodnih faktora poput hormona i starenja, vaša se koža svakodnevno nalazi ispred brojnih prepreka koji će nerijetko negativno utjecati na njezinu ravnotežu i utjecati na pojavu akni, pojačane osjetljivosti i znakova starenja. Probiotici će u svakodnevnoj rutini stvoriti jak obrambeni mehanizam kože, smanjiti djelovanje štetnih faktora na kolagen, elastin i zdrave stanice i potaknuti prirodnu sposobnost kože na samoobnavljanje.

@millieclinton

@millieclinton

Nakon što je Aurelia linija za njegu kože na tržište donijela i popularizirala proizvode na čijem su se popisu sastojaka nalazile dobre bakterije,  ubrzo su mnogi brendovi slijedili novi trend i ponudili široku paletu probitičkih proizvoda za njegu lice. Od proizvoda za čišćenje lice do trenutno popularnih maski i seruma, probiotici su postali dio svakog koraka svakodnevne beauty rutine.

Tekst: Ela Jarni

Foto: Instagram

Preporuka

Zatvori