Svi proizvodi s njegujućim arganovim uljem

arganovo-ulje

Sve češće na tržištu susrećemo proizvode koji sadrže arganovo ulje. No, sudeći po svim blagodatima koje ulje argana ima za kosu, kožu i nokte, ne radi se o prolaznom trendu, već sastojku koji će se u našoj beauty rutini zadržati dulje vrijeme. Želite li njegove moći doživjeti u punoj snazi, birajte ga u izvornom obliku i pronađite proizvod na kojem je naznačeno da se radi o 100% arganovom ulju. U drugom slučaju, u prodaji ćete pronaći obilje proizvoda u kojima je ulje argana kombinirano s drugim sastojcima za njegu kose i kože i u manjoj je koncentraciji.

arganovo-ulje2

Arganovo ulje također je poznato i kao marokansko ulje. Potječe s jugozapada Maroka, gdje raste drvo argana, odnosno kako ga Marokanci zovu – drvo života. Samo ulje dobiva se od arganovih plodova, oraščića, čiji se sadržaj melje u pastu, a ona zatim cijedi u ulje. U jednu litru arganova ulja ući će čak 100 kilograma plodova. Ovo ulje dio je kozmetičke rutine u Maroku već stotinama godina, i to s razlogom, jer ima nevjerojatne njegujuće učinke na kosu, kožu i nokte.

Zahvaljuje to svojim dragocjenim sastojcima, koji se bore sa suhom kožom i kosom, ublažavaju iritacije, spriječavaju upalne procese, hidratiziraju i jačaju elastičnost kože… Neki od njih nastupaju i kao antioksidansi, neutraliziraju slobodne radikale i spriječavaju nastanak bora, zbog čega je argan poznat kao moćno anti-age ulje. Preporučuje se i u njezi osjetljive dječje kože, za prevenciju strija u trudnoći, zacjeljivanje ožiljaka, zaštitu kose od pucanja, jačanje krhkih noktiju… Kosa i koža ga divno upijaju, zbog čega ćete arganovo ulje uvijek rado koristiti, a u kojim ga sve proizvodima možete pronaći, provjerite u nastavku.

0