Prada je izbacila dvije nove verzije kultnog parfema
Prada je izbacila dvije nove verzije kultnog parfema

Prada je izbacila dvije nove
verzije kultnog parfema

Ako volite miris svježe opranog lana, sigurno ste već probali Pradin kultni parfem Prada Les Infusions d’Iris. On istovremeno miriše svježe, a opet meko i puderasto. Ipak, iz Prade su se ove godine odlučili na reboot ovog legendarnog parfema. Izbacili su još dvije verzije.

Ono što je posebno kod novih izdanja je da ih mogu koristiti muškarci i žene. Prva nova inačica ovog parfema je Infusion de Vanille. Prada na stranici parfem opisuje kao misteriozan i toliko dobar da stvara ovisnost. Dodaju da se radi o kombinaciji vanilije koja je u kontrastu s gornjim notama bergamota i nerolija, dok bazu čine drvenaste note sjemenki anđelike.

Drugo novo izdanje legendarnog parfema je Infusion d’Ylang. Za njega iz Prade kažu da je luksuzan te da nosi očaravajuće cvjetne note ylanga koje se stapaju s bergamotom i kardamomom. Baza mu je sandalovina. Žuti poklopac na bočici simbolizira solarnu prirodu ovog parfema.

Inače, originalni Prada Les Infusions d’Iris datira još iz 2007. godine. Predstavljen je kao orijentalno-drvenasti miris, a ime je inspirirano starom metodom dobivanja ekstrakta irisa. Naime, namakan je šest mjeseci sve dok slatke i svježe note irisa nisu izvučene.

Prada Les Infusions d’Iris ima note mandarine, naranče, narančinog cvijeta i galbanuma. One vode do srca parfema koje je sastavljeno od irisa, cedara i vetivera. Baza je načinjena od tamjana i benzoina. Miris je dizajnirala parfumistica Daniela Roche-Andrier.

Sama bočica, pak, inspirirana je starinskim staklenim bočicama za parfeme. Prada Les Infusions d’Iris 2008. godine osvojio je i nagradu za parfem godine.

FOTO: Instagram

Učitati još
Zatvori