Postignite unutarnji mir uz pomoć Tri principa

Zapitajte se: “Što zaista želim?”, onda se zapitajte: “Što će mi to dati?”, a onda se zapitajte to isto pitanje ponovno i ponovno. U jednom trenutku doći ćete do činjenice da ono što zaista želite u životu nije stvar, to nije okolnost. To je osjećaj. I sve želje kad o njima razmislite, svode se na nekoliko osnovnih osjećaja: sigurnost, mir, radost, harmonija, sloboda i ljubav. Svi ti osjećaji zapravo su jedan osjećaj. Duboki osjećaj u vama, blizina onome što zaista jeste, vašoj istinskoj prirodi. I on je uvijek ovdje, u vama, samo što većinu vremena to ne vidite, zavaravaju vas vaše osobne misli koje stvaraju privid disharmonije.

Darko Pribeg

U današnjoj zapadnjačkoj civilizaciji postoji kroničan nedostatak ovih osnovnih osjećaja. Većina ljudi još uvijek traži ispunjenje i unutarnji mir, živi samo u vlastitim mislima, projekcijama osobnog uma, bez kontakta sa stvarnošću i radošću čistog postojanja. A traže na krivom mjestu – u svijetu forme, vanjskom svijetu. Ono što tražite je ovdje, u vama cijelo vrijeme.

Možda ste čuli ovo već stotine puta i možda mislite da znate da je tako, ali da li zaista znate, osjećate i živite iz tog mjesta? Ili to znate samo intelektualno? Kroz razumijevanje Tri principa, ovo prestaje biti samo intelektualno znanje, počinjete to razumjeti iznutra, istinski vidjeti i osjećati da je tako te živjeti ljepši, ispunjeniji i bogatiji život u skladu s vašim dubljim osjećajem svrhe.

Darko Pribeg

Tri principa nisu još jedna tehnika, to nije tehnika ili metoda, to je nešto potpuno drugačije. To je beskonačno jednostavno, ali duboko razumijevanje činjenice da svatko od nas kreira 100% svog doživljaja stvarnosti iz trenutka u trenutak, da naši osjećaji nikad ne dolaze iz naših okolnosti ili našeg karaktera već da uvijek dolaze iz naših misli u trenutku. Razumijevanje je nešto što kroz uvide izvire iz vas i temelj je života bez napora i borbe, života u skladu s prirodnim tokom. To je stanje harmonije i prihvaćanja svakog trenutka takvog kakav jest.

Kroz to razumijevanje shvaćamo da je s nama sve u redu već sada, da nema potrebe za mijenjanjem i poboljšavanjem. Shvaćamo da svi naši problemi dolaze iz naših misli i da u stvarnosti ne postoje. Kad to shvatimo izostaje potreba da se s mislima, emocijama i stanjima išta radi, da ih se pokušava promijeniti. Jedino što se samo po sebi mijenja je odnos prema onome što nam stvara probleme – prema našim mislima.

Izvor: darkopribeg.com

Foto: Shutterstock

0