Kako riješiti problem proširenih vena?

Kako riješiti problem proširenih vena?

Poliklinika Lege Artis

Poliklinika Lege Artis

Po uzoru na europske centre, Poliklinika Lege Artis iz Osijeka objedinjuje profesionalizam, dugogodišnje iskustvo njezinih liječnika i najmoderniju medicinsku opremu.

Ovoj privatnoj poliklinici primarna je djelatnost vaskularna kirurgija, odnosno kirurgija vena (flebologija), ali obuhvaća i opću, abdominalnu (proktološku) te plastičnu kirurgiju u estetske svrhe.

Da svaka noga ima svoju priču dobro znaju u Poliklinici Lege Artis gdje se vrhunski profesionalni tim svakodnevno posvećuje liječenju proširenih vena koje danas predstavljaju jedan od najčešćih medicinskih problema, ali i estetskih nedostataka.

Poliklinika Lege Artis prvi je centar u Hrvatskoj s cjelovitim neinvazivnim pristupom bolestima vena. Liječenje problema proširenih vena primarna je specijalizacija ove osječke poliklinike, a pristup liječnika osigurava liječenje proširenih vena u jednom danu – od dijagnostike do operacije vena.

Iako smješteni u Osijeku, Lege Artis djeluje i u Splitu u vidu suradnje s Poliklinikom Matulić gdje, kako kaže dr. Krešimir Čandrlić, delegat Hrvatske pri Svjetskom flebološkom društvu UIP-u i vlasnik Poliklinike Lege Artis, redovno odlaze obavljati preglede i operacije vena.

dr. Krešimir Čandrlić i dr. i Jasenka Kalajdžić – Čandrlić vlasnici Poliklinike Lege Artis

dr. Krešimir Čandrlić i dr. i Jasenka Kalajdžić – Čandrlić, vlasnici Poliklinike Lege Artis

Metode liječenja proširenih vena

Uz najsuvremeniju tehnologiju, u Poliklinici Lege Artis proširene vene moguće je liječiti svim dostupnim metodama na tržištu. Široka paleta liječničkih usluga osigurava brzo liječenje problema vena, a sve se obavlja na jednom mjestu i kod jednog liječnika – specijalista vaskularne kirurgije. Ipak, postoje minimalno invazivne metode liječenje vena koje treba istaknuti: radiofrekvencija, laser i pjena (UGFS).

Radi se o puno ugodnijim, efikasnijim i bržim postupcima od klasične operacije. Bolesne vene tim se metodama trajno isključuju iz površinskog venskog sustava te se tako eliminiraju tegobe, zaustavlja napredovanje bolesti i sprječava razvoj opasnih komplikacija.

Laser i radiofrekvencija minimalno su invazivne i maksimalno učinkovite metode te spadaju u tzv. jednodnevnu kirurgiju, a omogućuju potpuno bezbolan pristup i dugotrajno rješenje. Pacijent nakon zahvata ne treba ležati niti mirovati, već se odmah može vratiti svojim svakodnevnim aktivnostima. Još je jedna prednost neovisnost o godišnjem dobu jer je napredak u tehnologiji omogućio provođenje ovog zahvata u bilo koje doba godine, bez obzira na vremenske uvjete.

U slučaju liječenja problema proširenih vena pjenom (UGFS) radi se o postupku u kojem se kemijski izazivaju upale stijenke vene i zgrušavanje krvi unutar njezina lumena te postupna razgradnja, a protok se usmjerava na zdravi dio venskog sliva. Zahvat je gotovo bezbolan i obavlja se bez anestezije.

Koju metodu odabrati

Metodu liječenja proširenih vena određuje iskusni dr. Krešimir Čandrlić koji svakom pacijentu pristupa individualno te nakon ustanovljene dijagnostike kroz dogovor utvrđuje metodu liječenja.

Primjerice, za vene debljine iznad 5 mm može se koristiti radiofrekvencija ili laser gdje se sondom ulazi u venu. Laserska i radiofrekvencijska ablacija primjenjuje se kod proširenih vena kojima je popustio zalistak u preponi i/ili u koljenskoj jami. Ultrazvukom se detektira bolesna vena kojoj se pristupa kroz mali punkcijski otvor na koži, a taj otvor zarasta kroz nekoliko dana. Radiofrekventna/laserska energija grije stijenku vene visokom temperaturom, uslijed čega se ona stišće i zatvara. Kroz nju prestaje protok, a krv se preusmjeri u zdrave, sposobne vene. Bolesna se vena ne vadi i s vremenom se pretvara u vezivni tračak.Vidljivi varikoziteti i proširenja nestaju odmah nakon intervencije, a 2–3 mjeseca poslije tretirana vena više nije vidljiva ni ultrazvučnim pregledom.

dr. Krešimir Čandrlić i glumica Sandra Lončarić Tankosić, ambasadorica poliklinike

dr. Krešimir Čandrlić i glumica Sandra Lončarić Tankosić, ambasadorica poliklinike

Liječenje proširenih vena pjenom (UGFS) također je elegantna metoda liječenja vena, ali ima određena ograničenja. U slučajevima kada je popustio preponski zalisak, bolje je primijeniti klasičnu operaciju ili endovaskularnu metodu (radiofrekvencijom ili laserom), jer se UGFS metodom postižu tek kratkoročni rezultati. Postupak pjenom primjenjuje se u liječenju većih kapilara, svih spojnih vena i venskih ulkusa. Liječenje vena pjenom može se izvoditi ubrizgavanjem u osnovno stablo proširene vene ili u proširene vene koje su se ponovo pojavile kod već prethodno operiranih vena klasičnom metodom (recidivni varikoziteti/vene).

Uz vrhunski profesionalni tim, trajne rezultate, brze postupke i ugodnu atmosferu, dugogodišnje iskustvo i stotine zadovoljnih klijenata najbolja su referenca Poliklinike Lege Artis.

 

Sve informacije na: www.lege-artis.hr ,VUKOVARSKA 1, 31000 OSIJEK

00 385 (0)31 325 676

 

Učitati još
Zatvori