‘Parallel undercut’ tehnika šišanja stvara volumen u svakoj kosi

‘Parallel undercut’ tehnika
šišanja stvara volumen u svakoj kosi

Kad govorimo o kosi, prozračna i voluminozna frizura jednostavna za održavanje rezultat je kojem se nadamo nakon svakog odlaska frizeru. Dosad, kako bi unijeli volumen u kosu, frizeri su najčešće unosili razigrane slojeve u našu kosu. Klasičan slojeviti rez rješenje je koje donosi priželjkivani rezultat na tankoj kosi, dok je na ravnoj ili valovitoj gustoj kosi kreirao nimalo laskavu siluetu. Ahn Co Tran, jedan od najtraženijih i najpoznatijih frizera u Los Angelesu kreirao je novu tehniku koja i u najgušću kosu unosi jednostavnost, prozračnost i uvijek priželjkivani volumen. Parallel Undercut tehnika sastoji se od dva različita načina šišanja koji zajedno stvaraju savršenu frizuru.

TEHNIKA ŠIŠANJA KOJA UNOSI VOLUMEN U SVAKU KOSU

Tajna Parallel Undercut tehnike je u rezovima koji uklanjaju težinu i daju dinamičnost kosi. Iako je nova i inovativna tehnika primjenjiva za sve dužine kose, kako bi se postigli željeni efekt gotovo bestežinske i prirodno voluminozne kose u minimalno svakodnevnog stiliziranja, tehniku je najbolje primijeniti na ravnoj ili valovitoj gustoj kosi.

Parallel Undercut tehnika izvodi se na suhoj kosi. U prvoj fazi šišanja se određuje dužina kose u kratkih i nepravilnim vodoravnim rezovima koji stvaraju željeni okvir, ali ne i željeni efekt. Kako bi se stvorio početan izgled frizure prvi način šišanja najčešće je potrebno ponoviti u tri vodoravno odvojene sekcije kose.

Iako nakon prve faze šišanja frizura može izgledati neuredno i nepravilno, druga faza donosi joj stilizaciju koja će stvoriti savršen završni look. U drugoj fazi šišanja odvajaju se okomite sekcije u kojima dublji rezovi stvaraju slojeviti look i unose prozračni volumen. Slojevi se u kosu unose ovisno o dužini i teksturi kose, tako da cijeli proces drugog načina šišanja zahtijeva razumijevanje kose i individualan pristup. Cijeli proces i rezultate koje donosi spoj dva načina šišanja unutar ove inovativne tehnike donosimo u nastavku.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori