Beauty proizvodi skandinavskih brendova koje Šveđanke obožavaju

Beauty proizvodi skandinavskih brendova
koje Šveđanke obožavaju

Stockholm street style

Švedska je već dulji niz godina nepresušan izvor inspiracije; što zbog dizajna i minimalističkog stila koji je proslavila u svijetu, što zbog hrane i prepoznatljivih gastro delicija, a tu je i najpoznatija robna kuća namještajem IKEA, koju je u kontekstu Švedske doista teško ne spomenuti. No jeste li znali da Šveđani također oduševljavaju i kada je u pitanju kozmetika?

To vjerojatno najbolje znaju Šveđanke, no interes za ovom kozmetikom sve je veći i izvan granica same zemlje. Otvaranje raznih europskih web shopova pomoglo je i nama da dođemo u kontakt sa skandinavskom kozmetikom, koja je inspirativna kao i bilo što drugo što Nordijci rade. Švedski beauty proizvodi dolaze s jednom uistinu zaokruženom pričom i filozofijom prema kojoj prirodni proizvod, s najboljim organskim sastojcima, njegujućim i učinkovitim svojstvima te visoko estetiziranom ambalažom zapravo i ne mora za sobom nositi vrtoglavu cijenu.

Försvarets Hudsalva, primjerice, jedan je od najboljih balzama na svijetu, razvijen prije više od 50 godina od strane švedske vojske. Sadrži masnoće isključivo iz prirodnih izvora – ulje kikirikija i ne sadrži parabene. Šveđanke ga obožavaju nositi na usnama, no odlično njeguje i suhu kožu općenito i male ranice.

No, tu su i mnogi chic i ekološki osviješteni brendovi. Björk & Berries, primjerice, švedska je eko-luksuzna marka za njegu kože i parfemska kuća posvećena isticanju ljepote i učinkovitosti sastojaka iz švedske prirode u njihovom najčišćem obliku. Estelle & Thild u sličnoj je misiji – osigurati kupcima najbolju organsku njegu, s proizvodima oslobođenim bilo kakvih kemikalija i toksina. Koje još švedske proizvode vrijedi isprobati, doznajte u nastavku.

Foto: IMaxTree

Učitati još
Zatvori