Jeste li čuli za neobičan spoj joge i piva?

Jeste li čuli za neobičan
spoj joge i piva?

Joga i piva

@duhthinker

Neke su stvari kao stvorene jedne za druge. Jagode i čokolada, mlijeko i keksi ili krumpirići i ketchup klasične su kombinacije oko kojih bi se mnogi složili da jednostavno stvaraju savršen spoj. No, što se desi kad se spoje dva različita svijeta i stvore nepredvidljivu kombinaciju? Joga i pivo novi su “wellness” trend koji spaja dva vrlo različita, ali jednako obožavana načina opuštanja. Ljubitelji joge i piva sada su se udružili i stvorili vježbu u kojoj je važnije no ikad održati ravnotežu, a nagrada za dobro odrađen trening je, osim dobrog osjećaja, nekoliko gutljaja vašeg omiljenog piva.

Sve je počelo u Berlinu u joga studiju simboličnog naziva BierYoga u kojem su njegovi osnivači Emily i Jhula prvi put predstavili ovaj zanimljivi spoj nakon što su isto vidjeli na art festivalu Burning Man u Nevadi. U svijetu društvenih mreža nije trebalo dugo da se primamljivi spoj joge i piva brzo proširi i zaintrigira publiku diljem svijeta. Dok su fanovi joge odlučili isprobati novu kombinaciju kao još jedan u nizu joga trendova, mnogi su fanovi piva zahvaljujući svom omiljenom napitku prvi put zakoračili u joga studio.

Kako spoj opuštanja kroz jogu i opuštanju uz bocu piva zapravo izgleda? Dok neki studiji pivo koriste isključivo kao nagradu na kraju joga rutine, u drugima ispijanje omiljene piva isprepleteno je kroz vježbe, a boce nerijetko služe kao sportski rekviziti koje polaznici tečaja balansiraju na glavi ili ih dižu poput laganih utega.

Osim nekoliko promila alkohola, pivo je u jogu unijelo laganu atmosferu i privukla mnoštvo novih polaznika koji, iako su na probni sat došli zbog pive, tečaj su nastavili pohađati zbog joge. Popularnost ovog novog wellness trenda, osim brojnih studija koji su u svoj redoviti program uvrstili i ovaj neobičan spoj ili se opredijelili samo za njega, potvrđuju i limitirana kolekcija piva popularnog sportskog brenda Lululemon. Čini se da ponekad suprotnosti zaista privlače.

Tekst: Ela Jarni

Foto: Instagram

 

Učitati još
Zatvori