Najveći zimski beauty mitovi

Najveći zimski beauty mitovi

Zimski beauty mitovi

Kada je riječ o njezi kože, postoje neke zablude u koje su mnogi skloni vjerovati i time zapravo, ne znajući, koži raditi više štete nego koristi. S naglim padom temperatura, zimi naša koža ima mnogo više problema no u toplijim danima i pravo je vrijeme za informirati se o njenoj pravilnoj njezi, kako bi u budućnosti izbjegli sve zimske beauty mitove kojima ste možda i sami bili naklonjeni.

Beauty mit broj 1: Zimi vam ne treba zaštitni faktor

Kako temperature padaju, a sunce postaje dobro sakriveno iza oblaka, mnogi su uvjereni kako im zaštitni faktor više nije potreban. No, budući da snažne sunčeve zrake prodiru čak i kroz oblake, potrebno je konstantno štititi kožu od štetnog UV zračenja, koje uzrokuje prijevremeno starenje kože, pa čak i rak. Ubacite proizvode sa zaštitnim faktorom u svoju svakodnevnu beauty rutinu.

Beauty mit broj 2: Gušće kreme bolje hidratiziraju kožu

Kada birate kremu koja će vašu kožu držati u balansu cijele zime, nemojte se oslanjati isključivo na gustoću kreme, jer gusta krema ne mora nužno bolje hidratizirati kožu. Pogledajte sastav kreme koju planirate kupiti i pronađite proizvod čiji sastojci pružaju dubinsku hidrataciju, poput prirodnih ulja i hijaluronske kiseline.

Zimski beauty mitovi2

Beauty mit broj 3: Što češće radite piling, to je vaša koža u boljem stanju

Zimi je poželjno raditi piling kako bismo se riješili odumrlih stanica s površine kože i zapravo skinuli onaj perutavi sloj koji narušava njen izgled. No, to ne znači da biste za pilingom trebali posezati non-stop. Pilingiranje ionako suhe i dehidrirane zimske kože može prouzročiti kontraefekt, a ona postati još grublja. Umjesto uobičajenim pilingom, koži ćete također udovoljiti onim na bazi gela.

Beauty mit broj 4: Balzami su jedino rješenje za ispucale usne

Balzam za usne zimi nosimo sa sobom uvijek i svugdje. Barem jedan primjerak držimo u svojoj omiljenoj torbici i intenzivno koristimo, pogotovo kada su nam usne ispucale. No, balzam nije jedino rješenje za liječenje ispucalih usana. Dapače, ponekad im treba malo više pomoći od običnog balzama. U tom slučaju posegnite za hidratantnim pilingom za usne, koji će ne samo skinuti mrtve stanice s površine nježne kože usana, već ih i dubinski hidratizirati. Piling za usne možete napraviti i kod kuće, i to kombinacijom smeđeg šećera i maslinova ulja.

Zimski beauty mitovi3

Beauty mit broj 5:Vrući tuš pomaže suhoj koži

Svi ćemo se složiti da nema bolje stvari od vrućeg tuša u hladnim zimskim danima. No, mnogi misle kako topla voda pomaže hidratizirati kožu, dok je stvarnost zapravo drugačija. Vrući tuš, naime, samo će ju dodatno isušiti. Koliko je temperatura tuša ili kupke veća, toliko će više vode koža gubiti kroz epidermis. Stoga, idući put kada se ‘bacite’ pod tuš, regulirajte toplinu vode.

Beauty mit broj 6: Konzumacija vode pomaže suhoj koži

Pijenje vode odlično je za organizam. No, kada je riječ o tretiranju suhe kože zimi, isključivo voda neće biti dovoljna pomoć. Umjesto da stavljate naglasak na vodu, stavite ga na namirnice koje jedete i povećajte unos Omega-3 masnih kiselina. Njih tijelo ne može samo proizvesti, već ih dobiva iz hrane. Povećajte unos ribe i orašastih proizvoda, raznih sjemenki i njihovih ulja. Ovakva hrana sadrži alfa-linolenske kiseline, koje pomažu ojačati lipidni sloj kože, koji joj pak pomaže zadržati svoja prirodna ulja.

Zimski beauty mitovi5

Beauty mit broj 7: Ne morate brijati kožu zimi

Možda ste odbacili britvicu, a možda ne, no činjenica je da zimi, osim što skida dlačice, britvica također pomaže odstraniti mrtve stanice kože i uspješno se bori protiv suhog i perutavog površinskog sloja. Neki preporučaju brijanje dvaput tjedno, nakon kojeg je obvezatno nanošenje hidratantne kreme ili losiona, kako bi koža zadržala svoju mekoću.

Foto: Women’secret, Anthropologie, Oysho

Učitati još
Zatvori