Nakon micelarnih vodica, stigli su i micelarni gelovi

Nakon micelarnih vodica, stigli su
i micelarni gelovi

Već nas dugo nije oduševio neki proizvod za čišćenje lica, kao što je to prije nekoliko godina pošlo za rukom micelarnoj vodi, ili otopini, ovisno o tome kako ju zovete. Proizvod koji u samo nekoliko sekundi i u jednom potezu vatice uklanja šminku s lica i čisti kožu, s razlogom je našao primarnu poziciju u našim kupaonicama. Moćne micele smjestile su se u podjednako moćnim otopinama za skidanje make upa koje potpisuju brendovi kao što su Bioderma, Nivea, L’oreal i Garnier, a u međuvremenu je ostavljeno prostora za mnoge druge inovacije koje će nas osvojiti.

Predstavljena je čak i micelarna voda za kosu, a micelarna otopina kakvom ju znamo, počela se pojavljivati i u maramicama, dodatno olakšavši posao skidanja make upa. Relativna novost o kojoj danas pišemo je još jedno ‘stanje’ u kojem pronalazimo svemoguće micele. Ovog puta radi se o gelu i, ako još niste, pravo je vrijeme da obratite pozornost na njega.

Micelarni gel – novost za vašu kupaonicu

Među prvima ga je predstavio Garnier i objasnio kako se koristi. Micelarni gel nanosi se na vlažno lice, zapjeni se s malo vode i zatim nježno umasirava, u kružnim pokretima, na lice, fokusirajući se na područje usana i očiju. Zatim se ispire i nastavlja s beauty rutinom. Ponovno je namijenjen čak i najosjetljivijoj koži. I micelarni gel iz La Roche-Posaya ima isti način korištenja. Sadrži  La Roche-Posay termalnu vodu, fiziološki pH, bez sapuna je, bez alkohola, bez bojila i parabena. L’Oreal se pak sa svojim gelom fokusira na područje očiju i skidanje tvrdokornog make upa, a Clinique ima zanimljiv 2 u 1 proizvod, kojem je jedna od uloga ona micelarnog gela. Namijenjen je za skidanje laganijeg gela, a brend Clinique navodi kako ga ne morate ispirati nakon umasiravanja – jednostavno obrišete lice ručnikom.

Douglas Essential micelarni gel

Douglas Essential micelarni gel

L'Oreal micelarni gel za oči

L’Oreal micelarni gel za oči

Garnier micelarni gel

Garnier micelarni gel

Clinique 2-in-1 Cleansing Micellar Gel + Light Makeup Remover

Clinique 2-in-1 Cleansing Micellar Gel + Light Makeup Remover

La Roche-Posay Rosaliac Micellar Make Up Removal Gel

La Roche-Posay Rosaliac Micellar Make Up Removal Gel

Mixa micelarni gel

Mixa micelarni gel

Foto: Insstagram, Garnier, Clinique, La Roche-Posay, Mixa, L’Oreal, Douglas

Učitati još
Zatvori