Maslinovo ulje za ljepotu iznutra i izvana

maslinovot1

Maslinovo ulje jedna je od namirnica koja se može pronaći u svakoj kuhinji. Razlog tome je činjenica da je maslinovo ulje iznimno lako probavljivo, te djeluje kao antioksidans, a osim toga pozitivno utječe na zdravlje kostiju i zglobova. Sadrži velik broj minerala, vitamine A i E, zasićene masne kiseline te polifenole koji štite kožu od starenja.

Maslinovo ulje osim što je neizostavan sastojak pri kuhanju, nepogrešiv je izbor i kada je u pitanju ljepota . Bez obzira na to koji dio tijela odlučite nahraniti nećete pogriješiti jer se radi o prirodnom izvoru zdravlja koji je apsolutno poželjno prakticirati kao dio beauty rutine. Koje su to koristi maslinovog ulja donosimo vam u nastavku.

KREMA ZA STOPALA
Zašto kupovati zasebnu kremu za stopala kada u kuhinji imate maslinovo ulje koje će učiniti istu ako ne i bolju stvar. Ukoliko imate problema sa suhim i ispucalim stopalima ili jednostavno želite glađu kožu na tim mjestima, prije spavanja u stopala utrljate maslinovo ulje, obucite čarape i pustite da djeluje do jutra. Nakon nekoliko dana ponavljanja vaša stopala biti će glatka i regenerirana.

ZAŠTITA KOSE
Budući da je današnje sunce iznimno štetno, osim tijela i kože potrebno je zaštititi i kosu. Prije izlaganja suncu na kosu nanesite maslinovo ulje jer se na taj način stvara zaštitni sloj koji štiti kosu od UV zraka i soli.

maslinovot3

POMOĆ KOD OPEKLINA
Ako ste izgorjeli na suncu, maslinovo ulje pravi je izbor jer sadrži protuupalna svojstva, smanjuje crvenilo, umiruje i hidratizira kožu. Sve što trebate učiniti je pomiješati maslinovo ulje s alkoholnim octom i namazati na opekline prije tuširanja.

JAČANJE NOKTIJU
Tanki nokti koji lako pucaju ili neuredna kožica riješit će se s maslinovim uljem. Na svaki prst nanesite dovoljno maslinovog ulja da prekrije kožicu i prostor oko kožice ili možete prste uroniti u posudicu. Za koju god metodu da se odlučite, tretman radite barem 10 minuta kako bi maslinovo ulje stiglo nahraniti oštećena i krhka područja. Osim za regeneraciju, maslinovo ulje poslužiti će i kao sredstvo za uklanjanje mrlja od cigareta, a za to je potrebno maslinovo ulje pomiješati s nekoliko kapi limunovog soka, te prste namakati u otopini.

SKIDANJE ŠMINKE
Umjesto mlijeka ili gela za čišćenje možete koristiti maslinovo ulje. Maslinovo ulje neće zatvoriti pore već će lakše skinuti proizvode na bazi ulja ili ako se radi o teškoj i tvrdokornoj šminci. Nekoliko kapi nanesite na blazinicu i uklonite šminku i nečistoće s lica. Osim šminke na licu, maslinovo ulje očistiti će i kistove za šminku. Antibakterijski sapun pomiješajte s maslinovim uljem i smjesa za čišćenje kistova je spremna.

maslinvot2

M.S.

Foto: wildfox.com

0