Marama je najpoželjniji detalj za kosu i ovog ljeta, na gradskim ulicama i na plaži

Marama je najpoželjniji detalj za kosu i ovog ljeta, na gradskim ulicama i na plaži

Pripremate li se već, barem u mislima za ljetovanje, sigurno razmišljate o svim onim stvarima koje ćete ponijeti sa sobom na more, na godišnji odmor. Kada će napokon doći vrijeme za pakiranje, u svoj kovčeg uz kupaći kostim i japanke obavezno spremite i jednu maramu za kosu. Osim što će vam zbilja dobro doći na plaži, riječ je o ‘it’ detalju ljetne sezone za vašu kosu. On će pomoći da ukrotite neposlušnu kosu koja leprša na vjetru, a i stvoriti frizuru onda kada je uopće nemate. Osim toga, izgledat će jako, jako chic.

Rješenje je to koje su prigrlile i mnoge Insta djevojke čije doživljaje s ljetovanja ovih dana pratimo na društvenim mrežama. Sudeći po njihovim primjerima, marama se doista može iskoristiti u kosi na niz načina: povezana u mašnu na vrhu glave, kao alternativa gumici za rep, nošena oko glave u boho stilu ili kao ključni detalj polu-podignute, a polu-raspuštene frizure.

Marama na gradskim ulicama

Ljeto ćete možda provesti i u gradu, pa maramu možete prilagoditi svom svakodnevnom ritmu na gradskim ulicama. Dva odlična primjera ove sezone sugerira poznata norveška blogerica Camilla Pihl, koja je i inače odličan izvor inspiracije za kreativne frizure. Na njenom blogu pronaći ćete i savjete kako ovog ljeta ostvariti dvije cool frizure s maramom u glavnoj ulozi, koje će vas ujedno spasiti od ljetnih vrućina. U jednom slučaju marama je dio razbarušenog, ležernog repa, a u drugom dio pletenice omotane u punđu. Koji god stil izabrali, neka marama koju nosite ovog ljeta bude vesela i šarena.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori