Make up trikovi za veće i punije usne

Make up trikovi za veće i punije usne

Kenzo

Što se sve danas može postići upotrebom make upa, ponekad je čak i teško zamisliti. Njime svoje nesigurnosti vrlo lako pretvaramo u vrline, a to se pogotovo tiče usana, koje uz pomoć šminke mogu doživjeti potpunu transformaciju.

Muče li vas male i tanke usne, estetska medicina ponudila je rješenje u vidu neivanzivnog lip lifta, no tražite li efektivnu metodu koja neće zahtijevati posjet estetskom stručnjaku, pouzdati se možete u make up trikove za veće i punije usne, kao i proizvode koje već imate u svojoj kozmetičkoj torbici.

Nježni piling usana

Prije nego nanesete bilo koji proizvod na usne, pobrinite se da su one savršeno njegovane. To će zahtijevati i nježni piling usana, koji možete napraviti i običnom četkicom za zube. U malim i kružnim pokretima, pilingirajte usne i skinite sve mrtve stanice s njihove površine – na taj ćete način potaknuti cirkulaciju, instantno razbuditi usne i riješiti se perutave kože zbog koje usne reflektiraju manje svjetlosti te djeluju manje i neugledne.

Balzam za usne

Ovaj proizvod još je jedan od uvjeta za lijepe i njegovane usne. Vjerujemo kako ga koristite cijele zime kako bi hidratizirali usne, no dobar je savjet i namazati ga pet minuta prije nanošenja ruža kako bi lijepo pripremili usne. Također možete posegnuti za balzamom koji kao jedan od aktivnih sastojaka sadrži mentu – osim što umiruje nadraženu kožu usana, ona također potiče cirkulaciju krvi i čini usne naoko punijima.

Pune i veće usne 2

Korektor kao primer

Mnoge beauty blogerice prije apliciranja samog pigmenta, odnosno boje, na usne utapkaju malu dozu korektora. Na taj način dobivaju veću površinu za nanošenje make upa, odnosno ruža, lakše ga nanose i postižu da on na usnama traje dulje.

Highlighter također može pomoći

Stari holivudski trik isticanja usana krije se u highlighteru. On se nanosi na Kupidov luk, odnosno na sami vrh sredine gornje usne, kako bi se dobile vrlo ženstvene konture usana. Highlighter u ovom slučaju reflektira svjetlost i jedan je od koraka u postizanju savršeno naglašenih, punih i putenih usana.

Olovka za usne ton ili dva tamnija

Ovaj trik isto je poznat među vizažistima. Prije nanošenja ruža, oni često iscrtavaju i popunjavaju usne olovkom koja je ton ili dva tamnija od prirodne boje usana. Počinju od Kupidova luka prema kutovima usana i zaokružuju jedan stil koji usne vizualno može učiniti većima, ako se olovkom iscrtavaju linije s vanjske, a ne unutarnje strane usana. Za postizanje ovog efekta ipak će vam trebati malo vježbe i spretnosti, no ključ je u suptilnim počecima, s olovkom koja je tonom vrlo slična prirodnoj boji usana i stvaranjem kontura tik uz prirodnu liniju usana.

Pune i veće usne

Kontura u službi većih i punijih usana

Konturiranjem možete postići lažnu sjenu kojom ćete učiniti da vaša donja usna izgleda veće. S bronzerom ili tamnijim puderom lagano osjenčajte područje ispod linije donje usne.

Pomognite si i sjajilom

Sjajila puna shimmera možda ste ostavili za sobom u prošlosti, no mogla bi vam ponovno dobro doći, jer savršeno hvataju prirodnu svjetlost i čine usne naoko punijima. Posegnite za početak za prozirnim sjajilom i lagano ga utapkajte u samu sredinu usana.

Foto: IMaxTree

Učitati još
Zatvori