Make up brend stvoren za moderne žene

Make up brend stvoren za moderne žene

Marc Jacobs Beauty

9. kolovoza 2013. godine u Sephorine prodavaonice diljem svijeta po prvi je put ušla kozmetika Marca Jacobsa, dizajnera koji je bio i ostao miljenik američke modne scene, a sada je u svijetu ljepote nastupio gotovo kao debitant. Kažemo gotovo, jer Jacobs je do te godine već izgradio pravo malo parfemsko carstvo u suradnji s beauty konglomeratom Coty, te u svoj opus od 2001. uvrstio nekoliko doista popularnih parfema, poput mirisnih imena Daisy, Lola i Dot – svih vrlo omiljenih na tržištu.

Make up brend Marc Jacobs Beauty 2

Slatkasti parfemi s još slađim ambalažama, donijeli su osvježavajući ‘twist’ u svijet parfema, osvojili mlade djevojke i pokazali kako Jacobs ima dovoljno kreative ne samo za modu, već i za beauty vode. A kreativnost koja ne samo pomiče, već i ruši granice, učinila je brend Marc Jacobs Beauty, u kratkih nekoliko godina od njegova osnivanja u 2013., itekako vrijednim pažnje i ne samo u središtu trendova, već i u epicentru njihova stvaranja.

Marc Jacobs beauty proljeće/ljeto 2017.

Marc Jacobs beauty proljeće/ljeto 2017.

Naučivši nas od svojih najmlađih dizajnerskih dana da od njega očekujemo neočekivano – jer ipak je riječ o dizajneru koji je u 90-ima ‘zaradio’ otkaz u modnoj kući Perry Ellis, kada je kao njen kreativni direktor na zgražanje modne kritike niz pistu poslao povijesno bitnu grunge kolekciju – Jacobs je odlučio unijeti uzbuđenje čak i u make up, kao područje ljepote s kojim se tada još nedovoljno mnogo ljudi igralo i eksperimentiralo.

Jessica Lange za Marc Jacobs Beauty

Jessica Lange za Marc Jacobs Beauty

Da je make up mnogo više od ‘fasade’ koju smo gotovo mehanički svakog jutra nanosili na lice, pokazale su nam inovativne teksture njegovih make up proizvoda, kao i boje koje su se uspješno odmakle od klasičnog spektra nijansi za oči, trepavice ili usne. Potičući svoje kupce da otkriju granice vlastite mašte, Jacobs je beauty publiku također potaknuo da razvije svoj osobni stil, i to onaj koji može biti mnogo više autentičan od onog modnog, jer ipak podrazumijeva mnogo, mnogo više mogućnosti stylinga, te kombinacija boja i make up proizvoda.

Marc Jacobs Beauty 3

U ljepoti nesavršenosti, Marc Jacobs pronašao je svoju inspiraciju: “Pronalazim ljepotu u mnogim stvarima i privlače me razne vrste nesavršenosti. Privući me može i nečiji stil, samopouzdanje ili spremnost na eksperimentiranje. Uvijek je zabavna ideja transformacije u osobu kojom želite postati, ideja mlade žene koja se zabavlja s make upom kako bi stvorila svoj look.”

Marc Jacobs Beauty 5

Marc Jacobs beauty jesen/zima 2014.

I dok Marc Jacobs parfeme posjeduje kuća Coty, make up brend poznatog američkog dizajnera u vlasništvu je Kendo Brands grupacije, koja je poznata po svojim beauty markama koje ne testiraju proizvode na životinjama. Osim što ni u bilo kojoj fazi proizvodnog procesa nisu testirani na životinjama, make up proizvodi Marca Jacobsa u većini slučajeve ne sadrže sastojke životinjskog porijekla, a na njegovim stranicama navodi se kako samo mali broj proizvoda sadrži sastojke poput pčelinjeg voska.

Winona Ryder za Marc Jacobs Beauty

Winona Ryder za Marc Jacobs Beauty

Među Marc Jacobs Beauty bestsellere danas se ubrajaju tekući puderi – Re(marc)able Full Cover Foundation Concentrate koji dolaze u čak 22 tona, Le Marc Lip Crème ruževi za usne s 29 nijansi, maskare baršunastog efekta i lakovi za nokte intenzivnog sjaja. Ono što potrošači redovito ističu kao vrline ovog make upa, redom su njegova postojanost i dugotrajnost, kvaliteta pigmenata i tekstura te široki spektar boja između kojih je moguće birati. Ovo su samo neki od razloga koji opravdavaju cijenu high end proizvoda, a Marc Jacobs potrudio se okupiti ih na istome mjestu.

Marc Jacobs Beauty 6

I tu priča ne staje, u kolekciju sezonski stižu noviteti, a sada su to Highliner Matte Gel Eye Crayon i Le Marc Liquid Lip Creme, tekući ruž o kojem smo vam nedavno pisali. Svaki novi proizvod dolazi u elegantnoj, prepoznatljivoj crnoj ambalaži sa srebrnim akcentima, koja uljepšava svaku kozmetičku torbicu. Jacobsovom make upu svakako ne nedostaje ni zvjezdane podrške – reklamne kampanje u posljednjih nekoliko godina krasile su slavne holivudske glumice Jessica Lange i Winona Ryder, a na mlađu publiku ciljala je posljednja beauty kampanja Marca Jacobsa, s Kaiom Gerber u glavnoj ulozi.

Kaia Gerber za Marc Jacobs Beauty

Kaia Gerber za Marc Jacobs Beauty

Da su društvene mreže potencijal na koji je Jacobs uvijek mogao računati, dokazuje i njegova recentna #CastMeMarc kampanja, u kojoj dizajner bira zaštitno lice svoje nove beauty kampanje. Sudeći po broju prijava, svi žele biti ambasadori ovog make up brenda, od kojeg u budućnosti možemo očekivati još mnogo uzbudljivih beauty novosti po mjeri moderne žene.

Foto: Marc Jacobs, IMaxTree

Učitati još
Zatvori