Na ovaj način će vam tetovaža trajati dulje i biti ljepša

@maddibragg

@maddibragg

Iako za svoju prekrasnu tetovažu trebate ‘okriviti’ tattoo majstora, njega tetovaže jako je bitna stavka nakon tetoviranja, a i do kraja života, ako želite zadržati vašu tetovažu u najljepšem mogućem izdanju. Promjene koje donosi vrijeme, starenje kože i vanjski utjecaji neminovno ostavljaju traga na njoj. Od samog trenutka tetoviranja pa do kraja života zapravo se morate brinuti o ovim umjetničkim djelima na svome tijelu. Njega kože sama za sebe nije više dovoljna.

@thehautepursuit

@thehautepursuit

Odmah po tetoviranju preporučuje se ispiranje tetovaže u mlakoj destiliranoj vodi, no u nedostatku destilirane vode poslužit će i ona iz slavine. Unatoč svim zagovaranjima za razne pomade, masti i kreme, prva 24 sata tetovaža se tretira isključivo vazelinom. Tetovaža se pokriva folijom na kratko, i to preko papirnatog ručnika odmah po tetoviranju. No čim dođete kući, skinite ju, operite tetovažu vodom, namažite debelim slojem vazelina i zamotajte ili pokrijte vazelinskom gazom ili čistim komadom ručnika. Praksa je pokazala da tetovaža najbolje zacjeljuje i pigment ostaje zadovoljavajuće kvalitete ako je obilato namazana i nepokrivena na svježem zraku.

tetovaže cover

Nakon 24 sata po tetoviranju na red dolazi njega kojoj ćete se uglavnom vraćati tijekom cijelog života i zato valja odabrati najbolje što vašoj koži odgovara. Tuširanje ne bi trebao biti problem ukoliko namažete debeli sloj vazelina na tetovažu, no svo ostalo vrijeme preporučuje se korištenje kombinirane kreme, koja je istovremeno hidratantna i hranjiva. Lux-Factor Tattoo Nano Shock krema ispravlja efekt posvijetljenih tetovaža i nejasnih linija koje se stvore vremenom. Sinergijsko djelovanje kvalitetnih komponenti osigurava kvalitetnu zaštitu osjetljivog područja te osigurava upravo toliko poželjne čiste linije i jasne boje.

@littletattoos

@littletattoos

Obogaćena hranjivim uljima badema, kakaa i shea maslaca koži garantira dugotrajnu mekoću i štiti ju od isušivanja. Vitamin E kao dodatan antioksidans i revolucionaran polidatin neutraliziraju slobodne radikale i štite kožu od starenja te djeluju protuupalno.

Lux-Factor Tattoo Nano Shock jednostavno se koristi, a kako bi vaša tetovaža izgledala besprijekorno, savjetujemo korištenje kreme barem 2 do 3 puta na dan, 3 tjedna nakon samog tetoviranja. Za njegu već postojanih tetovaža, preporuča se koristiti kremu 1 do 2 puta na dan, najbolje nakon svakodnevne higijene. Kremu možete naručiti i putem web shopa lux-factor.com.

@littletattoos

@littletattoos

Foto: Instagram

0