L.A. trendovi u kosi koje ćete i sami poželjeti isprobati

L.A. trendovi u kosi koje ćete i
sami poželjeti isprobati

Pariz, Milano, New York, London. Svaki do popularnih trendova koje donosi nova sezone svoje početak pronalazi na prestižnim modnim pistama svjetskih modnih metropola, unutar kolekcija poznatih modnih kuća i dizajnera. Jednako poput modnih, i trendovi iz svijeta frizure svoj početak nerijetko nalaze na jednom mjestu. Ono što Pariz, Milano, New York i London predstavljaju u svijetu mode, Los Angeles predstavlja u svijetu frizura.

LOS ANGELES: GRAD KOJI U KOSU UNOSI TRENDOVE

Osim kao grad u kojem mnogi traže svoj put do uspjeha i slave, Los Angeles oduvijek se isticao kao grad u čijim se frizerskim salonima stvaraju najnoviji trendovi. Od inovativnih tehnika šišanja do domišljatih tehnika bojana kose, Los Angeles svake sezone donosi nekoliko odličnih trendova koji iz njegovih salona polako osvajaju brojne uvojke diljem svijeta.

S nekim od najprestižnijih svjetskih frizera kao predvodnicima frizerske scene u Los Angelesu, jesen je donijela brojna iznenađenja i nekoliko neodoljivih trendova koji izgledaju predobro da ih i sami ne bi isprobali. Od pramenova koji stvaraju dinamični kontrast do ravnog reza koji donosi dramatičnu jednostavnost, u nastavku smo izdvojili najpopularnije trendove iz frizerskih salona u Los Angelesu koje ćete i sami poželjeti isprobati kako bi u svojoj kosi stvorili onaj prepoznatljivi istovremeno sređeni i opušteni L.A. look.

HD PRAMENOVI

Nakon vladavine suptilnih prijelaza i pomnom nijansiranja, jesenski trendovi balayage tehnikom koriste se kako bi u kosu unijeli takozvane HD pramenove. Trend je, baš poput mnogih odličnih trendova u svijetu kose, nastao u Los Angelesu gdje su savršeni odgovor na želju za promjenom u njemu pronašli kako oni koji traže efektnu promjenu, tako i oni koji traže jednostavnost i minimalnu brigu. HD pramenovi u kosu su unijeli upečatljivi kontrast između tamne podloge i svijetlih, prošaranih pramenova. Za razliku od balayaga i sličnih tehnika, HD pramenovi u kosu unose dramatičniji kontrast, ali još uvijek zadržavaju suptilne prijelaze i prirodan izgled koji će oduševiti mnoge.

CURTAIN ŠIŠKE

Posljednji trend koji je najavio Instagram su “curtain” šiške. Kao savršeni dodatak svakoj dužini kose, “curtain” šiške donose chic izgled inspiriran sedamdesetim godinama prošlog stoljeća. Spojene s razdjeljkom na sredini, “curtain” šiške se lagano spuštaju i donose efekt zastora koji će savršeno uokviriti svaki oblik lica.

SLEEK REZ

Povratak jednostavnog ravnog sleek reza u raznoliki svijet frizura vratit će geometrijski pravilne oblike koji će pristajati svakom tipu i svakoj dužini kose i postati nepogrešivom novom alternativom i najjednostavnijom promjenom koju možete izabrati. Iako je za ovu frizuru potrebno samo odrezati kosu u ravno, efekt koji će se tim jednostavim i preciznim rezom postići oduševit će svakoga, osobito one s tanjom do srednje tankom vlasi kose.

PARALLEL UNDERCUT

Ahn Co Tran, jedan od najtraženijih i najpoznatijih frizera u Los Angelesu kreirao je novu tehniku koja i u najgušću kosu unosi jednostavnost, prozračnost i uvijek priželjkivani volumen. Parallel Undercut tehnika sastoji se od dva različita načina šišanja koji zajedno stvaraju savršenu frizuru. Tajna Parallel Undercut tehnike je u rezovima koji uklanjaju težinu i daju dinamičnost kosi. Iako je nova i inovativna tehnika primjenjiva za sve dužine kose, kako bi se postigli željeni efekt gotovo bestežinske i prirodno voluminozne kose u minimalno svakodnevnog stiliziranja, tehniku je najbolje primijeniti na ravnoj ili valovitoj gustoj kosi.

Dok se u prvoj fazi šišanja određuje dužina kose u kratkim i nepravilnim vodoravnim rezovima koji stvaraju željeni okvir, ali ne i željeni efekt, druga faza šišanja uz pomoć okomitih i dubljih rezova stvaraju slojeviti look i unosi prozračni volumen.

BOJA KARAMELE I BAKRA

Bilo da je vaša kosa plave ili smeđe boje, ako ste u potrazi za savršenom bojom koja će u potpunosti transformirati vaš izgled, bakreni tonovi uvijek su, a osobito ove jeseni, odličan izbor. Bakreni tonovi bit će istovremeno klasičan i trendi odabir koji će, osim što će vašem licu donijeti toplinu, savršeno pristajati jesenskim modnim i make up trendovima. Osim igre različitih odsjaj koji unose dinamičnost i svježinu u svaku boju kose, igra pramenova svoju će popularnost unutar hygge trenda zadržati i u jesenskoj sezoni. Prošarani svjetliji pramenovi toplog odsjaja stvorit će efektan i neodoljiv jesenski look.

SCI-FI BOB

Jedna od najpopularnijih je moderna verzija klasičnog bob iz dvadesetih. Iako mu kao prefiks nerijetko daju epitet “frenchie”, strogi bob do brade i guste šiške koje padaju do sredine čela, blago valovita kosa ili nekoliko zapetljanih pramenova daju mu volumen te ležerniji, moderniji i šarmantniji izgled. Neodoljivi spoj kratkih ravnih šiška i dužine do brade istaknuo se kao efektna frizura koja je krasila brojne heroine iz sci-fi svijeta stvorenog u najsjajnijem dijelu Los Angelesa, Hollywoodu.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori