Hangover prijedlozi za danas

Hangover prijedlozi za danas

Svi koji su jučer malo previše popili i probudili se s groznom glavoboljom, definitivno nisu sami. I iako svatko ima neke svoje domaće recepte kojima liječe mamurluk, potraga za adekvatnim rješenjem sada može završiti jer donosimo nekoliko univerzalnih prijedloga s kojima ćete si olakšati današnji dan.

mamurluk

Prvo – pijte puno vode i naspavajte se

Čak i ako ste vodu preskočili noćas, danas pojačajte unos tekućine. Može to biti i neki biljni čaj, važno je samo da ne nastavljate dehidrirati organizam.

Spavanje se podrazumijeva, ali doista se pokušajte tome posvetiti kako bi mamurluk trajao samo jedan dan, a ne i duže.

Drugo – pomno birajte što ćete pojesti

Za instant bolji osjećaj popijte sok od rajčice, pojedite jaja i dvopek. Jaja sadrže aminokiseline koje brže mogu razbiti toksine u organizmu. Također su proteinski obrok koji će vas zasititi. Dvopek će smiriti želudac, slično kao i kod želučane viroze, ako ste baš jaaako pretjerali. A sok od rajčice, odnosno bezalkoholni Bloody Mary, vratit će istovremeno organizmu glukozu i vodu.

Nekima odgovara teža i masnija hrana, poput primjerice pizze, ali budite oprezni jer istovremeno može jako teško ‘sjesti’ na želudac.

Treće – opustite se uz kupku i/ili tuš

Nakon što ste ‘odradili’ prva dva koraka, pripremite kupku s esencijalnim uljima i soli kako bi regenerirali kožu koja također pati nakon viška alkohola. Možete isprobati i spa tretman s đumbirom koji će vas revitalizirati. Ako pak niste raspoloženi za namakanje i topla voda vam ne godi, otuširajte se hladnijom vodom koja će vas efektivno razbuditi.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori