Povratak šišanja na ravno

Povratak šišanja na ravno

Posljednjih nekoliko godina u svijetu kose pažnja je bila usmjerena na postizanje istovremeno savršeno stiliziranog i savršeno nemarnog izgleda što je kosu ošišanu u nekoliko slojeva s blagim i razbarušenim uvojcima pretvorilu u ultimativnu frizuru. Sada, nakon pola desetljeća vladavine frizure koja je spojila “beach” valovitu kosu s nemarnom “upravo sam se ustala iz kreveta” frizurom koju su mnogi povezivali i izjednačavali s stilom francuskih it djevojaka, vrijeme je za promjenu. Svoj povratak dočekala je frizura mnogo jednostavnijeg reza i siluete koja će vašoj kosi vratiti zdraviji izgled.

Povratak jednostavnog ravnog reza u raznoliki svijet frizura vratit će geometrijski pravilne oblike koji će pristajati svakom tipu i svakoj dužini kose i postati nepogrešivom novom alternativom i najjednostavnijom promjenom koju možete izabrati. Iako je za ovu frizuru potrebno samo odrezati kosu u ravno, efekt koji će se tim jednostavim i preciznim rezom  postići oduševit će svakoga, osobito one s tanjom do srednje tankom vlasi kose. Osim što će ispucali vrhovi postati stvar prošlosti jer ravan će ih rez ne samo ukloniti već i usporiti njihovu pojavu, tanka do srednje tanka kosa poprimit će voluminizniji izgled.

Gusta kosa sa sobom donosi prirodan volumen koji će šišanje u ravno učiniti malo kompliciranijim nego kod tanke ili srednje tanke kose. Spoj guste kose i ravnog reza najčešće će rezultirati prevoluminoznim donjom polovicom. No, poznati frizeri otkrili su jednostavan trik kojim se uz nekoliko rezova ili poteza brijačem taj problem može riješiti. Kako bi se smanjili težina i volumen kosu je potrebno prorijediti šišanjem na kratko ili brijanjem nekoliko donjih slojeva kose, a ostatak ošišati na ravno.

Iako će ravan rez brzo zavoljeti svi jer će pristajati svakoj dužini kose, od geometrijskog boba do duge i ravne kose kakvu je početkom 70-ih nosila Cher, njegova najsvestranija varijanta zasigurno je popularni lob. Bez nepotrebnih slojeva, već jednostavnog ravnog reza lob će pristajati svakom obliku lica, izdužiti vrat i naglasiti zdravi izgled kose, a ako se zaželite promjene dovoljno je promjeniti položaj razdjeljka kako bi stvorili novu jednostavnu siluetu.

Tekst: Ela Jarni

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori