Koje sastojke tražiti u anti-age proizvodu?

Vichy SLOW-AGE njega

Tipični znakovi starenja kože koji nas sustižu s godinama uključuju gubitak čvrstoće, postupnu pojavu bora i tankih linija, suhih ili tamnih područja na licu i gubitak sjaja. Ovi čimbenici postaju naglašeniji kako starimo, a mi postajemo sve svjesniji istih. Veliku ulogu u njihovom nastanku igraju kronični stres i umor, štetne UV zrake, loša prehrana, manjak aktivnosti i mnogi drugi faktori koji mogu imati negativan utjecaj na dugoročnu sposobnost obnove kože.

Dobre navike upravo zbog toga potrebno je usvojiti na vrijeme, i to već u 20-ima kada se oblikujemo. Tada je bitno pripaziti na to koliko vode pijemo, vježbamo li redovito i spavamo li dovoljno noću, odnosno preporučenih osam sati.

vichy-fotka6-1074x715

Uz to, važno je razmišljati i o sveobuhvatnoj njezi koja nam pomaže izgraditi ljepšu budućnost kože. U 30-ima dolazi do pojave tankih linija, a boja kože postaje neujednačena. Vrijeme je to kada se počinje koristiti posebna anti-age njega za kožu, posebno na osjetljivom području oko očiju, a pritom je važno pripaziti na zastupljenost antioksidansa – u prehrani, ali i njezi.

Upravo su antioksidansi važan sastojak modernih anti-age proizvoda, pa tako i onih najnovijih, koji djeluju na znakove starenja u nastajanju, stoga tražite li svoju idealnu anti-age njegu, prvo provjerite koje sve antioksidanse određeni proizvod sadrži. Oni su jedan od najvažnijih elemenata u borbi protiv vidljivih znakova starenja i, kako njihovo ime govori, bore se protiv oksidacije koja počinje kad je koža izložena elementima poput UV zraka ili zagađenosti, što pokreće oslobađanje slobodnih radikala što pak uzrokuje raspad određenih molekula.

Vichy SLOW-AGE njega 3

Ljudska koža i prirodno sadrži neke antioksidanse, no oni se mijenjaju s izlaganjem okolini i potrebno joj ih je osigurati. 3 najvažnija antioksidansa su borovnice, bajkalska kapica (pomaže u borbi protiv crvenila i oštećenja povezanih s UV zrakama i zagađenošću) i vitamini A, C i E. Vitamin A sadrži retinol koji čini osnovu mnogih krema protiv starenja i bora, Vitamin C pomaže u poticanju sinteze kolagena, a vitamin E djeluje uz vitamin C protiv disfunkcije slobodnih radikala i pomaže u spajanju nesparenih elektrona.

Vichy SLOW-AGE njega 4

Bajkalska kapica posebno je zanimljiva. Dolazi iz pokrajine Shaanxi koja je snažno izložena UV zračenju i hladnoći te je morala razviti nevjerojatnu otpornost. Snagu pronalazi u svom korijenju kojeg nazivaju i “zlatnim korijenjem”. Bajkalska kapica već se 2.000 godina koristi kao jedna od 50 ključnih biljaka u tradicionalnoj kineskoj medicini. Ima nevjerojatna antioksidacijska svojstva, a spektar tog djelovanja čak je jači od onog u referentnih molekula poput vitamina C i E.

Vichy SLOW-AGE njega 5

Niste još upoznati s bifidusom? E pa vaš probavni sustav sigurno jest. Bifidus je “prijateljska” flora koja sprječava rast štetnih bakterija. Riječ je o probiotičkom sastojku, mikroorganizmu koji je u stvari kvasac i koji se prirodno nalazi u fermentiranim mliječnim proizvodima, a poželjan je sastojak i  svih hranjivih jogurta. Odličan je za zdravlje i koristi se i u formulama njega za kožu, jer je učinkovit u liječenju upala, a prema najnovijim istraživanjima jača mehanizam obrane kože od štetnih utjecaja iz okoline te smanjuje osjetljivost ili suhoću kože.

Vichy SLOW-AGE njega 6

Upravo su navedeni aktivni sastojci dio revolucionarne SLOW ÂGE formule koju su razvili Laboratoriji Vichy, a koja je okupila nova tehnološka dostignuća u jednoj anti-age njezi. Ona djeluje na svakodnevna oštećenja nastala pod utjecajem ekspozoma kako biste mogli jednostavno, dostojanstveno i prirodno starjeti. Već spomenutim aktivnim sastojcima – moramo pisati puni naziv: ekstraktu korijena bajkalske kapice i probiotičkom sastojku bifidus u ovom se slučaju pridružuje i mineralizirana termalna voda Vichy, koja se nalazi u srcu svih Vichy proizvoda te jača i obnavlja kožu koja je potom snažnija i otpornija na štetne utjecaje.

Vichy SLOW-AGE njega 7

Uz prvu Vichy „slow ageing“ njegu osjećajte se mlado i starite polako, kvalitetno i dostojanstveno.

Foto: Vichy


0