Što je to pametna četka za kosu?

Što je to pametna četka za kosu?

Globalni sajam Consumer Electronics Show, koji se ovih dana održava u Los Angelesu, u središte pozornosti jučer je donio novi beauty gadget o kojem danas bruje svi mediji. Nastao je u suradnji L’orealova Kérastasea i Nokijine kompanije Withings, a pojednostavljeno gledano radi se o četki za kosu, koja za razliku svih drugih četki kakvima ih znamo sada nosi prefiks ‘pametna’.

Kérastase Hair Coach, pametna je četka povezana s mobilnom aplikacijom. Funkcionirajući na principu vaše uobičajene četke, ova četka s ugrađenim mikrofonom i senzorima snima zvuk četkanja te bilježi podatke o tome na koji način, odnosno kojom snagom i brzinom četkate kosu.

Kerastase Withings pametna četka za kosu 2

Prikupljene informacije zatim šalje aplikaciji, u kojoj možete doznati više o tipu i zdravlju svoje kose, koliko vam se kosa taj dan lomila, te daje sugestije koje Kérastase proizvode koristiti kako biste poboljšali njeno stanje. Četkate li kosu prejako, ručka same četke lagano će zavibrirati, kako bi vas obavijestila da budete nježniji prema tjemenu i kosi.

Kerastase Withings pametna četka za kosu 3

To je samo dio prednosti koje ova dva brenda ističu o prvoj pametnoj četki za kosu na svijetu, koja je minimalističkog dizajna i svakako lijepi detalj u kupaonici. No, tu je i cijena od 200 dolara, pa svi zainteresirani imaju vremena razmisliti o investiciji u ovaj novi beauty gadget, koji u prodaju stiže kasnije ove godine. A kako četka funkcionira, L’Oreal je predstavio u videu koji donosimo u nastavku:

Foto: L’Oreal

Učitati još
Zatvori