Kako se riješiti
nadutosti

Ponekad čak i kada se vrlo zdravo hranimo, nekako ne uspijevamo izbjeći nadutost. Iako to najčešće nije ozbiljan zdravstveni problem, zna nam zadavati muke upravo onda kada je to najmanje potrebno. Na primjer, odabrali ste savršen outfit i spremni ste za izlazak, međutim vaš napuhani trbuščić tvrdoglavo stoji. Kako biste sljedeći put izbjegli ovakve probleme, donosimo nekoliko praktičnih savjeta.

nad01

Dan započnite svima već poznatom vodom s limunom koja će pomoći u probavljanju hrane i smanjiti zadržavanje vode u organizmu. Čaj od mente ili kamilice također će umiriti simptome i smanjiti osjećaj težine. Ljubitelji đumbira neka naprave domaći čaj koji će na sličan način pomoći s ovim problemom. Za doručak pokušajte s grčkim jogurtom za dozu probiotika ili zdravim smoothiejem koji će vaše tijelo lakše probaviti.

nad02

Još namirnica koje trebate uključiti u prehranu kako biste se riješili nadutosti uključuju začine poput kima, cimeta, korijandera, kumina i peršina, povrće poput celera, krastavca i špinata i voće poput banane i bobičastog voća. Svo povrće biste trebali najprije prokuhati ili ispeći kako bi ga vaše tijelo lakše probavilo, a osobito pripazite s brokulom, cvjetačom, keljem i prokulicama jer upravo oni kod nekih ljudi pojačavaju simptome nadutosti.

nad03

Osim prehrane, životne navike također utječu na naš organizam. Kada jedete na brzinu, zalogaje ne sažvačete dobro i još progutate previše zraka, što otežava procesiranje hrane. Sjednite i polako pojedite ručak, par minuta neće puno značiti za vaše obaveze, ali mogu uvelike pomoći vašem organizmu. Ne zaboravite piti dovoljno vode kako biste ostali hidratizirani, a u jutarnju rutinu ubacite i vježbanje ili barem razgibavanje kako biste ostali aktivni i pokrenuli organizam.

Foto: Free People

Preporuka

Zatvori