7 prirodnih načina kako se riješiti celulita

tekst nova

Iako smo još uvijek pod utjecajem zime i hladnoće koja nas više nego inače tjera da nešto prigrizemo i stavimo u usta, vrijeme je da počnemo razmišljati o rješavanju jednog od najpopularnijeg ženskog problema; riječ je o celulitu – potkožnoj nakupini masnog tkiva s udubinama i čvorićima poznatijom pod nazivom ”narančina kora”. U nastavku otkrijte kako se na prirodan način možete riješiti suvišnih masnih naslaga.

Koristite alkalnu, neprerađenu dijetu
Kako biste se riješili toksina koji utječu na debljinu, prvo ih morate ”maknuti” s mjesta gdje se nakupljaju, a to su najčešće stanice, tkiva i organi. Način na koji to možete napraviti je hraniti se lužnatim namirnicama. Riječ je o namirnicama bogatim mineralima – kalcijem, magnezijem i kalijem. U ovom slučaju svježe voće i povrće najbolji su izbor prehrane.

Pijte vodu radi hidratacije i uklanjanja toksina
Dovoljna količina čiste vode koju unosite u organizam učinit će da se toksini ispiru iz vašeg tijela. Tekućina će ujedno reducirati celulit i spriječiti nastanak novih potkožnih masnoća. Ukoliko ste jedni od onih koji nisu obožavatelji bezokusnih napitaka, preporučamo vam da vodu pomiješate s limunovim sokom nakon čega ćete se osjećati zasićeno. Također, osim vode vrlo je učinkovit i sok od svježeg povrća poput rajčice ili mrkve.

voda

Zamijenite svoju sol
Ne postoji jednostavniji način od ovog. Sol koju obično držite na svojem kuhinjskom stolu zamijenite keltskom morskom solju ili himalajskom kristalnom solju. Morska i kristalna sol pripadaju alkalnim namirnicama koje su pune minerala te pomažu da toksini prolaze kroz vaš organizam odnosno sprječavaju njihovo nakupljanje.

Detoksikacijom otklonite otpad iz organizma
Prethodna tri prijedloga pomoći će vam u sprječavanju nastanka naslage toksina i celulita, no trebate biti svjesni kako je jako teško i zahtjevno ”izvući” toksine kompletno iz tijela. U tome će vam uvelike pomoći zdrava prehrana i tjelovježba te metoda čišćenje crijeva pomoću klistira. No, radi što boljeg rezultata i konačnog cilja preporučljivo je posjetiti stručnjaka i pitati ga za mišljenje o hidtroterapiji i općenito o potrebama koje bi vam pomogle u pročišćavanju organizma.

Piling za kožu i masaža
Ovo je mnogima najljepši i najdraži način za riješiti se celulita i nakupina nepoželjnih masnih stanica. Prolaskom prstima po koži te lagani pritisci potiču cirkulaciju toksina te ih se tako ”pušta na slobodu”. Osim toga, na ovaj se način uklanjaju odumrle stanice kože.

piling tekst

Krećite se i znojite
Tjelovježba, razgibavanje i bavljenje sportom u većini slučajeva će prouzročiti znojenje, a znoj je iznimno bitan faktor u otklanjanju toksina iz tijela. Kretanjem se aktiviraju mišići, postiže se zategnutost kože te se postupno gube suvišne kalorije, a rezultat svega toga je sprječavanje nastanka celulita. Vježbom i treninzima istovremeno ćete se osjećati bolje, zdravije i svježije.

tekst sport

Ograničite uporabu krema za mršavljenje
Ako koristite bilo kakve farmaceutske i kemijske kreme za mršavljenje, celulit će postati još očitiji i vidljiviji. Što je vaša koža tanja, to će se rupice ispod epiderma više isticati. Želite li nanositi određene kreme i preparate na svoju kožu, savjetujte se najprije s dermatologom. U svakom slučaju, više će vam pomoći prirodni načini nego mazanje i nanošenje krema na bazi umjetnih kemijskih sastojaka.

Foto: H&M sport, Shutterstock, Zara Home

0