2 make-up prijedloga za Božić s Helenom Šopar

Postoji li išta što više zaziva blagdane i slavlje od make-upa u boji zlata? Make-up ne mora biti kompliciran tj. teško izvediv da bi bio ‘wow’. S nekoliko ključnih i jednostavnih make-up proizvoda, poznata hrvatska vizažistica Simona Antonović pokazala je kako ostvariti dva prelijepa looka za nadolazeće blagdane. U glavnoj ulozi i ekskluzivno za Journal našla se Helena Šopar (Midikenn), koja je nekada i krasila svjetske kampanje poznatog brenda Bobbi Brown, čiji najbolji proizvodi su korišteni u ovom beauty editorijalu. Pogledajte kako ostvariti dva božićna make-up looka i pronađite galeriju s Bobbi Brown proizvodima uz koje ćete zablistati nadolazećih dana.

helena sopar za bobbi brown (1)

Osnova svakog make-upa je apsolutno dobra podloga. Na čistu i hidratiziranu kožu nanosi se Bobbi Brown tekući puder Skin Foundation u nijansi 4.5 Warm Neutral i minimalno posvjetljivača ispod očiju. Puder u prahu/kamenu je izostavljen jer je cilj bio postići ujednačen ten prozračnog i zdravog izgleda.

helena sopar za bobbi brown (2)

Dolazimo na najljepši dio lica – oči, na koje je nanešeno zlatno sjenilo iz Bobbi Brown palete Deluxe Cheek&Eye Palette. Zlatno sjenilo je sjenčano na sam kapak i nešto iznad pregiba kapka. Za dojam pojačane dramatičnosti dodatno su naglašene oči eyelinerom (Bobbi Brown Long-Wear Gel Eyeliner u boji Black Ink).

helena sopar za bobbi brown (3)

Svaki je make-up potpun s dobrom maskarom. No Smudge Mascara profinjeno i bez grudica naglašava trepavice, naravno obavezno u dva sloja, na prethodno uvijene trepavice.

Kako je stvarni naglasak na očima te sa željom da ostatak lica bude prozračan, izbor je pao na rumenilo kremaste teksture u toplom ružičastom tonu. Za nježno naglašavanje obraza, to je kremasto rumenilo Bobbi Brown Pot Rouge For Lips&Cheeks u nijansi Fresh Melon, a rezultat je izgled zdrave kože. Za prirodan i sočan izgled usana dovoljno bilo sjajilo u nijansi Nougat (Bobbi Brown Lip Gloss).

helena sopar za bobbi brown (4)

Od svih plemenitih metala, srebro se najviše voli sa zimom. Hladno na dodir, oponaša oblike leda u prirodi. Zaleđeno jezero, krov pun ledenica, srebrni svijećnjak na stolu, niz je asocijacija za još jednu Božićnu priču. Drugi look Simone Antonović prvenstveno je pročišćen look s minimalnim korištenjem boje, a ishod je nekonvencionalna ženstvenost.

helena sopar za bobbi brown (5)

Srebrno sjenilo (Bobbi Brown srebrno sjenilo iz palete Deluxe Cheek&Eye Palette) je u službi eyelinera, a sjenčani oblik na kapku dobiva oštar završetak.

helena sopar za bobbi brown (6)

Obrazi su tek lagano nijansirani (kremasto rumenilo Bobbi Brown Pot Rouge For Lips&Cheeks u nijansi Fresh Melon).

helena sopar za bobbi brown (7)

Pošto je make-up na očima svijetao, leden, neka usne budu u tamnijoj i hrabrijoj nijansi. Usne boje vina zaokružuju priču (ruž Bobbi Brown Lip Color br.25 Wine).

helena sopar za bobbi brown (8)

Sve proizvode koji su korišteni pronađite u nastavku:

Foto: Jelena Balić
Model: Helena Šopar (Midikenn)
Make-up i tekst: Simona Antonović
Make-up asistentica: Maja Antonović
Kosa: Snježana Čefko (Salon Teuta)

Haljina Lanvin; Top H&M

Bobbi Brown prodajna mjesta: Douglas (Trg bana Jelačića 1 i Arena centar, Lanište 32, Zagreb) Anabella (Joker centar, Put brodarice 6, Split)

0