Kako postići guste i lijepe obrve?

Kako postići guste i
lijepe obrve?

obrve tekst

Iako ponekad nepravedno zanemarene, obrve imaju veliki vizualni utjecaj i zanimljivo je vidjeti kako su se trendovi u njihovom oblikovanju mijenjali kroz godine. U 40-ima je naglašeni i oštri luk obrve popularizirala filmska zvijezda Lauren Bacall, 60-e su obilježile zlatasto smeđe, decentne i elegantne obrve Catherine Deneuve, u 70-ima i 80-ima nosile su se debele i prenaglašene, a 90-e su bile u znaku minimalizma i izbijeljenih obrva u grunge stilu kakve je furala Kate Moss. Nakon svega viđenog, novi milenij i aktualno desetljeće označili su povratak prirodi te punim i voluminoznim obrvama, čije su glavne ambasadorice postale Cara Delevingne i Arizona Muse.

obrve tekst2

Sudeći po svim ovim smjenama trendova u definiranju obrva, jasno je koliko važnu ulogu one igraju na licima žena i zašto im posvećujemo toliko pozornosti pri njihovom uređivanju. Premda smo se u posljednjih nekoliko godina vratili prirodnom looku, prirodan oblik obrva koji nam je genetski predodređen ponekad ne pristaje najbolje uz oblik lica, nos ili razmak između očiju. Prirodne obrve znaju biti neuredne i potrebno ih je oblikovati, a važnost njihova uređivanja u ključnom je trenutku prepoznala Teuta Mesaroš, vlasnica zagrebačkog frizerskog salona Teuta, jednog od vodećih u Hrvatskoj, koja je svojim klijenticama odlučila predstaviti prvi Brow bar na ovim prostorima.

obrve galerija2

Imajući na umu da su obrve okvir lica i detalj koji igra glavnu ulogu na vašem licu, u sklopu salona Teuta organiziran je prostor u kojem možete zatražiti stručan savjet vezan uz obrve, njihov oblik i boju, kao i vrlo popularnu microblading metodu.

Microblading metodu među prvima je isprobala sama Teuta Mesaroš, koja se osobno uvjerila u kojoj su joj mjeri obrve uređene ovom metodom uokvirile lice i istaknule ono najljepše, uključujući i samu kosu. Microblading metoda je ručni rad kojim se na obrve nježno unosi odgovarajući pigment, individualno odabran prema nečijoj puti i prirodnoj boji kose. Microblading metoda je kraljevska disciplina koju svrstavamo u polutrajni make-up, a trajnost same metode je dvije godine s godišnjim osvježenjem pigmenta.

Foto: IMaxTree

Preporuka

Zatvori