Zlatna pravila za održavanje preplanulog tena

Preplanuloj koži sve bolje pristaje. Bez obzira da li se tek pripremate za sunčanje ili ste već ‘uhvatili’ lijepu boju na suncu, bilo bi izvrsno da preplanuli ten potraje što je dulje moguće. Potrebne su vam sitne promjene u vašoj ‘beauty’ rutini i s preplanulom puti dočekati ćete jesen. Nekoliko je zlatnih pravila kojih se morate pridržavati i rezultati sigurno neće izostati.

Piling

Piling je jako važan proizvod kada je riječ o ljetnoj kozmetici. Obavezno ga koristite prije izlaganja suncu. S obzirom da je preplanulost povezana s gornjim slojem kože koji se mijenja svaka dva tjedna, potrebno je odstraniti mrtve stanice kako bi se melanin što bolje vezao na nove stanice kože.

Beta karoten

Priprema kože iznutra jednako je važna, ako ne i važnija od pripreme izvana. Bogati izvor vitamina nalazi se u voću i povrću, no ove je nutrijente potrebno dodatno osigurati. Uzimajte dodatke prehrani sa vitaminima B skupine. To mogu biti vitamini ili superhrana koja sadrži beta karoten koji će vam pomoći da nadomjestite manjak istog.

Pijte vodu

Hidratacija je obavezna. Ljeti je potrebno povećati unos vode u organizam s obzirom da ju gubimo puno više nego inače. Ona je ključna kako se koža ne bi osušila i oljuštila, stoga pijte vodu tokom cijelog dana.

Zaštitni faktor i kreme poslije sunčanja

Osim što kreme za sunčanje treba koristiti radi štetnih UVA i UVB zraka, potrebno je kožu hraniti izvana. Tijekom izlaganja suncu, koža gubi vlagu, stoga joj je potrebno što više vlage kako bi ostala nahranjena. Nakon sunčanja potrebno je kožu mazati s kremama koje će kožu umiriti i dati joj dodatnu vlagu. Obične kreme biti će dovoljne no ako ste u mogućnosti nabavite si kremu namijenjenu za psolije sunčanja jer sadrže dodatne sastojke koje će stimulirati proizvodnju melanina.

Izbjegavajte depilaciju

Proizvodi za depilaciju sadrže voćnu, glikolnu i salicilnu kiselinu koje nadražuju kožu. Osim toga depiliranjem se odstranjuje i gornji sloj kože, a zajedno s njime i preplanuli ten. Nekoliko se tjedana radije pridržavajte britvice, a nemojte zaboraviti ni na dodatnu njegu kože nakon brijanja.

Foto: Instagram

0