Kako njegovati mješovitu kožu sklonu borama

Mješovita do masna koža najčešći je tip kože u 20-ima, a javlja se uglavnom već u pubertetu. Prepoznajemo ju po masnom sjaju T-zone (čelo, nos, brada) uslijed prekomjernog izlučivanja žlijezda lojnica, dok je koža na obrazima i području oko očiju najčešće normalna do suha.

nuxe2

Također, iako je najčešći tip kože u 20-ima, velik se broj žena žali na problem T-zone i nakon 30. ili 40. godine, pa čak i kasnije. Stoga se već s pojavom prvih mimičkih bora postavlja pitanje kako spojiti učinkovitu anti-age njegu s matirajućim djelovanjem?

Kako njegovati mješovitu kožu?

Kod svakog je tipa i stanja kože, ali pogotovo kod mješovitog do masnog, najvažniji korak pravilne njege – temeljito čišćenje lica. Kako bi osigurali da pore uvijek budu pročišćene, a koža slobodna od sebuma, nečistoća i ostataka make-upa, mješovitoj do masnoj koži preporučuje se svakodnevna njega ujutro i navečer čistaćima bez sapuna i deterdženata koji isušuju kožu i dodatno potiču žlijezde lojnice na prekomjerno izlučivanje sebuma.

Za razliku od normalne i suhe kože, mješovitoj do masnoj koži potrebna je i učestalija dodatna njega – 1-2 puta tjedno preporučuje se nježni piling kako bi se uklonile odumrle stanice, a za dubinsko pročišćavanje kože, savršeno rješenje su aktivne maske s glinom koje reguliraju lučenje sebuma i matiraju kožu.

nuxe

Tražite anti-age djelovanje uz matirajući efekt za mješovitu kožu? Upoznajte inovativnu formulu NUXE Nirvanesque® Light Matirajuće emulzije protiv prvih mimičkih bora. Zahvaljujući ekstraktu cvijeta božura i modrog lotusa te sjemenkama maka i korijenu bijelog sljeza, ova ona sprječava nastanak prvih bora i zaglađuje već postojeće.

Ova meka i vrlo lagana emulzija namijenjena mješovitoj koži sadrži ekstrakt afričke biljke Enanthia chloranta koja smanjuje prekomjerno lučenje sebuma, dok matirajući puderi riže matiraju ten za završni dodir ljepote.

0