Kako koristiti šampon za suho pranje kose?

Proizvod izmišljen za spas svake žene kada se nađe u vremenskoj stisci – ovaj proizvod nije samo namijenjen da vam uskoči kada niste stigli oprati svoju kosu već i kad ju želite dodatno stilizirati i postići volumen. Šampon za suho pranje kose sadrži dječji puder koji je nježan i sakuplja masnoću i nečistoće sa vlasišta.

sampon-za-kosu

Na tržištu postoji više vrsta šampona za suho pranje pa tako možete naći svoj po boji kose ili primijeniti onaj za sve tipove koji ne ostavlja trag. Šamponi se razlikuju po teksturi, načinu primjene, mililitrima i cijeni. Valja znati da se profesionalni proizvodi cjenovno razlikuju od proizvoda za široku potrošnju i da je ta razlika opravdana njihovom kvalitetom i učinku. Veličina bočice je u glavnom prikladna i stane u svaku torbicu i na taj način postaje najbolji savjetnik u stiliziranju kose svake žene.

Uporaba šampona za suho pranje kose je vrlo jednostavno: bočicu treba dobro protresti (jer se sadržaj bočice taloži na dno) te sa udaljenosti od oko 20-tak centimetara raspršiti proizvod po korijenu kose. Ostaviti da djeluje 2-3 minute da proizvod upije masnoću, obrisati kosu ručnikom, kosu dobro raščešljati jer na taj način skidamo nečistoću te ju stiliziramo po želji.

Unatoč tome što su šamponi za suho pranje kose vrlo popularni ne valja se oslanjati samo na njih. Kosa treba „pošteno“ temeljno pranje, nužno je kosu očistiti od svih nečistoća i posebno od ostataka šampona za suho pranje kako vam se ne bi desilo dodatno isušivanje tjemena što dovodi do perutanja vlasišta.

Tekst: Sanja Čabraja iz salona Dessange
Foto: Imaxtree

0