Zašto i kako koristiti koji make up kist?

Zašto i kako koristiti koji make up kist?

Osnovni kistovi i kako ih koristiti

@rosieglow

U svijetu šminke, make up kistovi važan su dio koji u svakodnevno nanošenje šminke unosi veliku i značajnu razliku. Iako se nanošenjem prstima, koje prakticiraju mnogi među nama, mogu relativno lako i uspješno nanijeti gotovo svi proizvodi, od pudera do sjenila, make up kistovi oni su koji će lako nanijeti svaki proizvod. Uz malo prakse i nekoliko dobrih kistova, amateri će postići gotovo profesionalni izgled na svom licu. Osim za besprijekoran izgled, kistovi su nužni za nanošenje proizvoda poput rumenila i bronzera i stvaranje najrazličitijih lookova, a njih sedam bit će vam i više no dovoljno. Ako niste sigurno odakle krenuti, koje kistove uključiti u svoju svakodnevnu rutinu i kako ih koristiti, donosimo vam kratki vodič kroz kistove. Kako i s kojim proizvodima koristiti koji oblik kista kako bi postigli najbolji završeni rezultat, pročitajte u nastavku.

BUFFING KIST: ZA PUDER, UJEDNAČEN TEN I BESPRIJEKORAN FINIŠ

Prije nekoliko godina Real Techniques Buffing kist iz Core seta pokrenuo je trend buffing kistova. Danas, gotovo svaki beauty brend u čijoj se ponudi nalaze kistove ima i svoju verziju ove makeup ikone i većina njih ponudit će jednako dobar rezultat poput onog kojim je Real Techniques Buffing kist pokrenuo malu evoluciju. Taj meki kist blago zaobljenog vrha idealan je za korištenje prilikom nanošenja tekućeg pudera s kojim će u kombinaciji na vašem licu stvoriti savršen profesionalni finiš u nekoliko brzih poteza.

MULTITASKING KIST: ZA RUMENILO I PRIRODAN IZGLED

Pravilno nanesena minimalna količina rumenila postići će maksimalan efekt, blago zarumeniti obraze i stvoriti efekt svježine na licu. Za pravilno i jednostavno nanošenje sve što će vam biti potrebno je meki kist nježnih dlaka koje će se lako prilagoditi krivulji vaših obraza poput Real Techniques MultiTask kista i u potezu ili dva od obraza prema vanjskom rubu lica ravnomjerno nanijeti idealnu količinu rumenila.

CONTOUR KIST: ZA KONTURIRANJE, ISTICANJE OBRAZA, UKLANJANJE MALIH NEDOSTATAKA

Osnovni kistovi i kako ih koristiti

Charlotte Tilbury Powder & Sculpt kist

Trend konturiranja i njegovu popularnost možemo pratiti unazad nekoliko godina kada je populariziran od strane trendseterica iz svijeta poznatih i slavnih. Luksuznu i drogerijsku scenu preplavio je val proizvoda namijenjenih stvaranju efekta naglašenih kosti jagodica i vilice, takozvanom konturiranju. Uz puderasti proizvod nekoliko nijansi tamniji od boje puder za savršeni efekt konturiranje nezaobilazan je dobar kist poput Powder & Sculp kista iz ponude luksuznog brenda Charlotte Tilbury.  Manji od onog namijenjenog za druge puderaste i kremaste proizvode poput pudera ili rumenila, zaobljenog i blago istaknutog vrha, Powder & Sculp kist, kao i oni slični njemu, idealni su i za precizno nanošenje i za blendiranje proizvoda.

KABUKI KIST: ZA BRONZER I BLAGO OSUNČANI IZGLED

Veliki kabuki kist jedan je od najpoznatijih u svijetu makeup kistova i najzastupljenijih u kozmetičkim torbicama. Velika površina, zaobljeni završetak i mekane dlačice kabuki kista, poput onog iz ponude brenda Bobbi Brown, jednog od najboljih na tržištu, idealni su za nanošenje puderastog bronzera. Nakon što kist umočite u proizvoda i višak odstranite laganim tapkanjem, počevši od ruba čela, bronzer nanesite potezima kabuki kista u obliku broja tri kako bi zahvatili obraze i vilicu, mjesta koja bi prirodno potamnila na suncu. Jedan lagani potez duž sredine nosa i nekoliko brzih po vratu stvorit će profesionalnijih i prirodniji izgled.

PACKING KIST: ZA SJENILO I NANOŠENJE BOJE

Iako se čini jednostavno i lako, nanošenje sjenila i stvaranje različitih lookova zahtjevnije je no što izgleda. Kako bi bili sigurni da možete stvoriti svaki trebat će vam puno prakse i minimalno dva kista. Prvi od njih mali je kist, spljoštenog izgleda i čvrstih dlačice kojim ćete započeti kreiranje svakog looka na vašim kapcima. Njegova je uloga nanošenje boje na kapak i bilo da želite nanijeti tanki, jedva primjetni sloj nježne, puderaste boje ili sloj intenzivne brončne nijanse, packing kist pobrinut će se da određeni intezitet boje sjenila na kapku postignete u minimalno truda i potrošenog proizvoda. Jedan od najbolji na tržištu je Macov 242 Shader kist.

BLENDING KIST: ZA SJENILO, SMOKEY EYES I SAVRŠENI PRIJELAZ

Osnovni kistovi i kako ih koristiti

Mac 217 Blending kist

Za razliku od nanošenja boje na kapak, blendiranje različitih boja ili nijansi zahtijeva kist s mekšim dlačicama i zaobljenog vrha. Za postizanje savršenog prijelaza mali potezi po liniji pregiba oka kistom poput Macovog kista iza broja 217 bit će dovoljno da stopite različite nijanse ili boje i nezaobilazan za stvaranje dramatičnog smokey izgleda.

POWDER KIST: ZA PUDER U KAMENU I ZAVRŠNI PEČAT

Puder u prahu jedan je od onih proizvoda unutar kozmetičke torbice koji će čini toliko jednostavan i bazičan, no pravilno nanošenje tog make up klasika zahtjevnije je no što izgleda. Najveća greška ne leži u samom puderu već u kistom kojim se nanosi. I dok će mnogi posegnuti za najvećim kistom na polici i njegovom širokom četkom nanijeti velike količine pudera koji će donijeti nepoželjni fasada izgled, tajna savršenog završnog pečata pudera je u mekom kistu, zaobljenog vrha i srednje veličine. Takav tip kista dat će vam mogućnost da tanki i nezamjetni sloj pudera nanesete samo na mjesta poput T-zone na kojima je stvarno potreban. Manje je više i u slučaju puder je pravilo koje vrijedi usvojiti.

Tekst: Ela Jarni

Foto: Bobbi Brown, Charlotte Tilbury, Mac, Real Techniques, Instagram

Učitati još
Zatvori