Simona Antonović: 5 trikova kako izgledati mlađe

Potraga za vječnom mladosti nikada neće prestati i traje još otakako se egipatska vladarica Kleopatra počela kupati u medu i mlijeku kako bi izgledala mlađe. Danas su med i mlijeko zamijenilo botox, fileri, facelifting ili genijalna krema s retinolom.

Bez obzira na odabranu metodu, krajnji cilj je ostao isti, stavljanje gravitacije na ‘hold’ i produljivanje prirodnog procesa starenja još malo duže u čemu vam mogu pomoći i male promjene u vašoj rutini šminkanja.

simona

Ako niste znali šminka također sadrži anti-aging ovlasti upravo je to tajno oružje koje će vam pomoći da za manje od pet minuta izgledate odmornije. Evo nekoliko savjeta koje možete uvesti u svoju rutinu šminkanja kojom ćete postići svježiji, odmorniji i mlađi izgled lica. Jamčim da će vam pomoći da izgledate mlađe kao što se i osjećate te dodatno oplemeniti vaš ritual šminkanja!

Smeđa je nova crna olovka za oči – iako volimo svoju crnu olovku za oči, bez nje svijet djeluje doista sumorno. No, umjesto crne predlažem tamno čokoladnu smeđu olovku za oči. Zašto? Toplijom prigušenijom smeđom nijansom olovke naglazit ćete oko na profinjeniji način, dok crna olovka može baciti sjenu, vizualno zatvoriti oči i dodatno naglasiti podočnjake. Plus sve sa pepeljastim podtonom ‘voli’ postarati i dodati godine (uključujući i boju kose). Pokušajte s toplijim nijansama i uvidite pozitivnu promjenu na svom licu.

mlade-kolaz1

Koreanke dobro znaju svoje kozmetičke proizvode i vjerojatno zbog toga izgledaju dosta mlađe. Ali proizvod je samo dio jednadžbe jer su njihove beauty tehnike drugačije. Obožavam njihove obrve. U SAD-u se dugo godina slavio oblik obrva zaobljenog oblika, poput luka dok u Južnoj Koreji ipak više preferiraju ravnije obrve jer oponašaju naš prirodni oblik obrva i samim time pristaju licu i u starijoj dobi. Umjesto definiranja obrva u oštre oblike, pokušajte omekšati oblik obrva tako da omekšate oštar luk popunivši ga od ispod, tako će obrva izgledati ravnije i punije, a lice mlađe i mekše. Koristite mekane i podatne olovke uvijek nijansu svijetlije od prirodne boje obrva.

Primer se često smatra nepotrebnim proizvodom i korakom u beauty rutini, no vjerujte mi da to nije tako. On je korisno oružje protiv starenja kože lica i tena. Ukoliko je, primjerice, na bazi vode, više je od samog primera. Malu količinu istisnite na ruku i pomiješajte ga s tekućim ružičastim ružem i utapkajte na obraze mokrom spužvicom za nanošenje pudera. Obrazi će izgledati kao zarumenjena jabuka, sjajni i pršteći od zdravlja. Da bi pripremili kožu prije nanošenja tekućeg pudera, uvijek prethodno nanesite sloj hidratantne kreme. Još kap kreme možete nanijeti i na tekući puder. Ne, nije previše, time ćete postići efekt svježe i blistave kože, bez dodatne potrebe apliciranja highlightera.

Umorne oči i tamni podočnjaci su vaša svakodnevnica? Svijetlo bež olovkom za oči ispunite unutrašnjost donjeg kapka za instant efekt otvorenog oka. Izbjegnite bijelu olovku i mogućnost retro looka iz 60-tih već odaberite olovku koja je najbliža tonu važe boje kože. Za jednom aplikacijom olovke vaše oči će izgledati svježije, otvorenije, odmornije i bistrije.

0