Znate li kako učiniti parfem još trajnijim na koži?

Znate li kako učiniti parfem još
trajnijim na koži?

S dolaskom toplijih dana, naš fokus sve više seli s teških i opojnih parfema na one lakše i prozračnije, a proljeće je godišnje doba u kojem do izražaja naročito dolaze prelijepi cvjetni i voćni mirisi. No, ponekad za upravo te lagane parfeme imamo dojam da nevjerojatno lako skliznu s kože, odnosno doslovno iščeznu i mirisom izblijede ubrzo nakon nanošenja. Iako se može dvojiti o kvaliteti same formule koju nanosimo na kožu, istovremeno postoji nekoliko trikova kako svoj omiljeni parfem učiniti još trajnijim na koži i ostavljati za sobom neodoljiv mirisni trag gdje god krenuli.

Na proljeće i ljeto, kao što smo rekli, u središte pozornosti dolaze lakši, osvježavajući parfemi, a trik u održavanju njihove postojanosti krije se u ‘slojevitom’ nanošenju. Njima, primjerice, prvo parfimirajte odjeću koju planirate nositi, zatim ih pošpricajte u zrak i prođite kroz taj mirisni oblak kako bi se parfem uhvatio za kosu. A onda ga nanesite iza uha i na zapešća… Ne morate se bojati da ćete prenapadno mirisati, jer ovakvi proljetni parfemi stvoreni su za to, pa čak i naknadno nanošenje kroz dan. Želite li ih učiniti još intenzivnijima, kombinirajte ih s losionima za tijelo koji u sebi sadrže isti miris.

Obrnuto nanošenje kozmetičkih proizvoda također može pomoći zadržati parfem na koži. To znači da ćete prvo nanijeti parfem, a tek onda losion za njegu i na taj način ‘zarobiti’ miris na koži, odnosno stvoriti barijeru koja će osigurati da vaš omiljeni parfem ne ispari u trenu.

Jeste li znali da na postojanost parfema na koži uvelike utječe i opće stanje vaše kože? Isušena, dehidrirana i ispucala koža, neprijatelj je broj 1 u slučaju trajnosti mirisa, jer parfem nema priliku ući u kožu i ondje se zadržati. Hidratacija je zato ključna, ne zaboravite na redovitu njegu kože i zona na koje nanosite parfem.

Od velike važnosti je i gdje čuvate parfeme. Nije ih dobro držati izložene pretjeranoj svjetlosti ili visokim temperaturama, jer u tom se slučaju originalna mirisna kompozicija mijenja, a gornje note, s kojima se otvara vaš najdraži parfem, potpuno gube. Možda vam zvuči nevjerojatno, no parfemi se znaju čuvati i u hladnjaku, na niskim temperaturama i u mraku. Jednom kada ih izvadite van i našpricate njima kožu, nećete uživati samo u mirisnim notama nego i u dašku osvježenja koji će vas instantno razbuditi.

Za kraj, informirajte se o parfemima. Ako vaš Eau de Toilette ne traje na koži onoliko koliko biste htjeli, potražite isti parfem u jačoj verziji, primjerice Eau de Parfum. Također, opskrbite se testerima omiljenog parfema ili ‘travel size’ pakiranjima, kako biste mogli nanositi miris kroz dan i uživati u njegovoj kompoziciji mnogo dulje.

 

Učitati još
Zatvori