Kada ste posljednji put nosili špangice?

Kada ste posljednji put nosili špangice?

Špangice za kosu

Dane u kojima smo kosu ukrašavali špangicama davno smo ostavili za sobom, no najnoviji trendovi svakako će nas potaknuti da se ponovno prisjetimo tih vremena. Špangice, koje su u djetinjstvu bile velike, plastične i šarene, ponovno se vraćaju u modu, a sada su dizajnirane po mjeri odraslih žena i rekli bismo princeza modernog doba.

Prve naznake trenda u nastajanju ovih je dana ponudio Tjedan mode u Milanu, na čijim su revijama špangice bile jedan od najšarmantnijih modnih dodataka. Frizerski stilisti njima su ukrašavali kosu modela u raznim backstage prilikama, među ostalim i uoči revije talijanskog modnog brenda N°21.

Špangice za kosu 2

Za kosu modela na ovoj reviji zadužen je bio frizerski stilist Anthony Turner, koji je kosu modela stilizirao u laganom grunge stilu. Inspiracija mu je naročito bila Courtney Love, čija je kosa na fotografijama iz 90-ih uvijek bila ležerno razbarušena, no redovito s nekim ‘glam’ dodatkom, bilo tijarom ili špangicama. Tako je i u ovom slučaju spojen stil razbarušenih valova punih volumena s damskim asesoarima – špangicama optočenim ukrasnim kristalima.

Špangice za kosu 3

S obzirom na to da ćemo ih u skorijoj budućnosti sve češće viđati, već biste mogli razmisliti o tome vidite li se s ovakvim ukrasom u kosi ili ste ga s razlogom ostavili za sobom u prošlosti. Ono što je prednost špangica, kao i nekoć, jest to da vam mogu pomoći obuzdati kosu i osigurati prednje pramenove kose kada vam oni smetaju no s dodatkom kristalića, one definitivno postaju pažnje vrijedan modni dodatak, kojim ćete možda jednostavno poželjeti ukrasiti kosu.

N 21 bks RF17 V 3576

N 21 bks RF17 V 3551

Foto: IMaxTree, Guliver/Getty Images

Učitati još
Zatvori