Kompletna jutarnja beauty rutina u dva cjenovna ranga
Kompletna jutarnja beauty rutina u dva cjenovna ranga

Kompletna jutarnja beauty rutina u
dva cjenovna ranga

Ako pazite na svoju kožu i njegujete ju, znate koliko je bitno pravilno početi dan. Koža se ne njeguje samo noću prije spavanja i njegovati je ne znači da samo očistite šminku. Kožu lica, koja može biti prilično osjetljiva, trebate ujutro pripremiti za dan, što za sunce, to za nošenje šminke. Zato nam je bitna dobra jutarnja rutina.

Pravilna jutarnja rutina uključuje nekoliko proizvoda. Trebalo bi koristiti cleanser, serum, hidratantnu kremu i SPF. To sve, naravno, prije nanošenja šminke. Iako zvuči puno, jednom kada krenete redovito koristiti te proizvode naprosto će vam postati rutina.

Tržište je prepuno opcija za sve četiri ove vrste proizvoda. Oni se razliku po sastojcima i aktivnim tvarima, ali i cjenovno. Naravno, ne mogu si svi priuštiti proizvode najvišeg cjenovnog ranga, a ima i onih koji mogu, ali naprosto ne žele. Zbog toga smo izdvojili proizvode u dva cjenovna ranga, kako bi svatko mogao naći nešto za sebe.

I u nižem cjenovnom rangu su, naravno, proizvodi koji dobro rade svoj posao. Oni također njeguju kožu, peglaju nepravilnosti i štite od štetnog sunčevog zračenja. Sve te stavke bitne su cijele godine, a posebno ljeti kada je koža izložena cijeloj sili štetnih vanjskih čimbenika koji mogu ubrzati starenje i pojavu bora.

Ono što biste od sastojaka svakako trebali tražiti je vitamin C, koji se obično nalazi u serumima, ali i u kremama. Vitamin C je antioksidans koji pomaže u borbi protiv slobodnih radikala, a upravo smo tijekom dana najviše izloženi njihovom štetnom djelovanju. Osim toga, vitamin C potiče proizvodnju kolagena koji je prijeko potreban za održavanje elastičnosti kože, a s godinama ga tijelo sve manje proizvodi.

Trebali biste, pak, izbjegavati retinol i ostale sastojke koji povećavaju fotoosjetljivost kože. Oni se koriste navečer kada koža neće biti izložena jakom sunčevom svjetlu. Čak i ako pogodite sve sastojke i proizvode onaj posljednji je najbitniji. SPF trebate nanijeti pravilno i trebate ga nanijeti dovoljno. Dvije crte proizvoda duge kao kažiprst i srednji prst trebate razmazati po licu.

Niži cjenovni rang – Cleanseri

Viši cjenovni rang – Cleanseri

Niži cjenovni rang – Serum

Viši cjenovni rang – Serumi

Niži cjenovni rang – Krema

Viši cjenovni rang – Kreme

Niži cjenovni rang – SPF

Viši cjenovni rang – SPF

FOTO: Instagram, Cult Beauty, Douglas, Beauty bay

Učitati još
Zatvori