Last minute frizure za doček

Odbrojavanje do novogodišnjeg tuluma bliži se kraju jer od njega nas dijele tek dva dana, a dosad, i oni najneodlučniji su isplanirali gdje će i s kim tulumariti. Što ćemo nositi bilo je sljedeće pitanje, a nakon što smo odgovor pronašli u svečenoj i udobnoj kombinaciji i cipelama podnošljive pete, ponadali smo se da je tu pripremama kraj. Iako će u zadnji tren savršena frizura odjednom igrati veliku ulogu u cijeloj priči, nekoliko minuta bit će sve što nam je preostalo. Što tik pred polazak na najveći tulum godine učiniti s kosom? U nastavku vam donosimo nekoliko jednostavnih ideja za savršene novogodišnje frizure za koje će vam biti dovoljno onih nekoliko minuta.

UKRAŠENA UKOSNICAMA

Jednostavna i efektna, ova će frizura biti savršen novogodišnji odabir jer osim što će izgledati kao da ste u nju uložili više truda, vašu će dugu, raspuštenu kosu držati na mjestu cijelu noć. Bilo da se ukosnicama odlučite ukrasiti valovitu ili savršeno ravnu kosu, prvu ukosnicu stavite na mjesto fokusa cijele frizure i od toga nizovima ukosnica stvorite željeni izgled. Prebacite razdjeljak na stranu i gusto nanižite ukosnice na jednu od strana, nanižite ih proporcionalno na obje ili pomoću njih stvorite zanimljive oblike. Nekoliko minuta i nekoliko ukosnica ove će novogodišnje večeri biti sve što će vam zatrebati.

JEDNOSTAVNA PLETENICA

Jedna pletenica bit će dovoljna da raspuštenu kosu pretvorite u zanimljivu frizuru u samo dva jednostavna koraka. Prvo, svježe opranu kosu osušite i lagano nakovrčajte figarom ili fenom kako bi joj dali volumena. Nakon što ste kosu obogatili raskošnim valovima, odvojite dio uz lice i ispletite običnu pletenicu, malo ju razrarušite i pričvrstite s ukosnicom ili dvije. Ove frizure bit će jednako lako izvediva na dugoj i kraćoj kosi na kojoj možete preskočiti i prvi korak i novogodišnju frizuru izvesti u minuti.

SAVRŠENO UGLAĐENA

Omiljena frizura mnogih minimalistica je savršeno uglađena ravna kosa koja svakoj kombinaciji donosi jednostavnost i eleganciju. Osim za jednostavne monokromne kombinacije, ako ste za novogodišnji tulum pripremili predivne statement naušnice ili je vaša haljina posuta glitterom, jednostavna uglađena frizura bit će savršeni odabir kako bi naglasili naušnice i odličan kontrast ne tako minimalnoj kombinaciji.

Frizuru započnite savršeno ispeglanom kosom kojoj ćete s malo vašeg omiljenog voska dati dodatni sjaj i izdržljivost. Nakon, kosu možete začešljati prema natrag i ostaviti da pada niz leđa ili je razdijeliti klasičnim razdjeljkom na sredini i skupiti u uredan rep. Jednostavnost ovih frizura savršena je podloga za romantične i raskošne ukrase za kosu.

SVAKODNEVNA NEMARNO SKUPLJENA

Iako će vam na prvu ovaj prijedlog zazvučati neobično, jednostavnost i ležernost ove frizure nenametljivo će nadopuniti raskošnu kombinaciju i pobrinuti se da istovremeno izgledate odlično i kao da se niste previše trudili kako bi izgledali odlično. Iskoristiti svoju omiljenu nemarnu frizuru i jednako brzo, tik prije izlaska skupite dio kose u razbarušenu pundžu ili se poigrajte gumicama za kosu i transformirajte svakodnevni niski rep.

Tekst: Ela Jarni

Foto: Instagram

0