Jamsu tehnika: novi beauty trik iz Koreje

Jamsu tehnika: novi beauty trik iz Koreje

Iznimno posvećen njezi kože i besprijekornom izgledu, korejski beauty svijet postavio je brojne nove trendove. Korejski brendovi otkrili su nam čar cushion pudera, dvostrukog čišćenja lica i svakodnevne rutine koja broji dvoznamenkasti broj koraka. Nakon inovativnih proizvoda i novih pravila koja su već oduševila svijet, iz Koreje stiže nova, neobična beauty tehnika koja obećava besprijekoran izgled svakog make up looka tijekom čitavog dana.

Do sada, kako bi postigli postojaniji make up look, posezali smo za različitim primerima, puderima u prahu i fiksatorima u spreju. Tajna se, tvrde korejski beauty insajderi, cijelo vrijeme krila u posudi obične vode. Nova tehnika zove se jamsu, u prijevodu uronjavanje, što opisuje samu bit jamsu tehnike.

TAJNA JAMSU METODE KRIJE SE U LEDENOJ VODI

Jamsu tehnika omiljena je alternativa Koreanki za poznatu baking metodu kojom se koriste brojni make up artisti hollywoodskih zvijezda kako bi njihov make up učinili izdržljivim i pod svjetlima reflektora. Kratka metoda sastoji se od tek dva jednostavna koraka. Nakon što ste nanijeli puder i korektor, na lice je potrebno nanijeti darežljivi sloj pudera u prahu ili baby pudera. Lice se tada uronjava u posudu napunjenu s ledenom vodom na 10 do 30 sekundi.

Rezultati koje ćete postići uz minimalno truda i vremena iznenadit će vas na prvu jer donose matirani izgled i oduševit će vas nakon cijelog dana jer će vaš make up učiniti postojanijim.

Ako vam se ideja uronjavanja lica u posudu s ledenom vodom čini preintenzivnom, jednostavnija alternativa nalazi se u bočici termalne vode. Bočicu svoje omiljene termalne vode držite u frižideru i na kraju svake make up rutine raspršite sloj ohlađene termalne vode na lice. Iako će vašu šminku učiniti postojanijom, rezultati postignuti s hladnom termalnom vodom neće biti jednaki onima postignutim s jamsu tehnikom.

La Roche-Posay termalna voda

La Roche-Posay termalna voda

Foto: Instagram, La Roche-Posay

Učitati još
Zatvori