Iza seruma koji otkriva ključ dugotrajne mladolikosti stoji hrvatski genetičar. Imamo detalje
Iza seruma koji otkriva ključ dugotrajne mladolikosti stoji hrvatski genetičar. Imamo detalje

Iza seruma koji otkriva ključ dugotrajne mladolikosti stoji hrvatski genetičar. Imamo detalje

Generacija Z drugačija je od svih generacija dosad jer je starenje uspjela prihvatiti kao neizbježan, prirodan – čak i šarmantan – proces. No nećemo se lagati, „aging well“ i dalje nije jednako atraktivan kao „anti-aging“ pričamo li o promociji, pa i prodaji kozmetičkih preparata. Bez obzira na sve, pronalazak vječne mladosti i dalje je jedna od bitnijih želja beauty industrije.

Anti-aging nastao je u 80-ima kada se prodaja skincare proizvoda htjela više targetirati na zrelu kožu i starije žene, no danas je općeprihvaćen pojam koji označava naprosto želju za zaustavljanjem starenja. Ono je ipak neminovno, a nijedan proizvod ga doista nije uspio zaustaviti u tom procesu. Ipak, na tržište je stigla inovacija o kojoj će se još puno pričati!

Institut Esthederm

Otkriće vrijedno na svim medicinskim poljima

Upravo je jedan Hrvat zaslužan za mnogobrojne spoznajte o bolestima poput Alzheimerove i Parkinsonove bolesti, kao i o starenju. Profesor Miroslav Radman, jedan od najpoznatijih genetičara i staničnih biologa na svijetu, doista mijenja putanju ljudske povijesti svojim djelovanjem, no njegovo otkriće o tome zašto zapravo starimo – moglo bi promijeniti i cjelokupno funkcioniranje beauty industrije.

Naime, profesor Radman je otkrio kako je glavni uzrok starenja razgradnja proteina, kako posvuda u tijelu, tako i u koži. S druge strane, oksidacija – već poznata kao uzrok starenja – postaje još naglašenijim problemom kako je upravo ona jedan od glavnih uzroka oštećenja proteina!

Institut Esthederm
Institut Esthederm

Kako se zapravo odvija starenje kože?

Svi proteini u tijelu čine proteom – drugu najveću gradivnu komponentu organizma nakon vode. Kako je dokazano da propadanjem proteoma starimo, još je i bitnije poznavati proces oksidacije, ali i karbonilacije.

Za razliku od oksidacije, karbonilacija je proces koji oštećene i stare proteine (poput kolagena i elastina) direktno usmjerava na razgradnju. Time je karbonilacija jedan od glavnih uzroka uklanjanja proteina i posljedično dovodi do starenja stanica kože. Bez aktivne zaštite proteina dolazi do nastanka bora i ostalih znakova starenja.

Oštećeni proteom tako slabije zadržava vodu, uništavaju se keratin, kolagen, kao i elastinska vlakna i koža vidno preuranjeno stari, gubi čvrstoću, tonus, elastičnost, pa i teško ostaje hidrirana.

Institut Esthederm
Institut Esthederm

Age Proteom™ je prekretnica koju smo čekali

U suradnji profesora Radmana s Jeanom Noelom Thorelom, osnivačem NAOS-a, kroz brend Institut Esthederm je nakon 12 godina istraživanja, ponuđena jedna od najinovativnijih biotehnologija u području dugovječnosti stanica u obliku seruma za sve tipove koža – Age Proteom.

Age Proteom™ je prvi serum za dugovječnost stanica koji cilja na glavni uzrok starenja kože odnosno zaštitu proteina u koži. Preporučuje se kao serum za prevenciju i korekciju svih znakova starenja, od 25. godine života, samostalno ili kao dodatak postojećoj age management njezi.

Njegov tajni sastojak? Aktivna tvar iz bakterije Arthrobacter agilis, otkrivene u pahuljici snijega, koja ima neusporedivu sposobnost preživljavanja najekstremnijih temperatura, UV zraka i oksidativnog stresa. Pruža snažna, zaštitna svojstva antioksidansa.

Odvajanjem ove tvari, otvorio se put prema novoj generaciji njege kože jer ona direktno pomaže zaštititi proteom, smanjujući učinke karbonilacije, pritom poštujući ekobiologiju kože. Biološko zdravlje i snaga svih proteina kože te prirodni mehanizmi popravka time se štite i održavaju, čineći Age Proteom™ napredni serum revolucionarnim napretkom u starenju kože i dugovječnosti stanica, čuvajući funkcionalnost mladosti.

Institut Esthederm
Institut Esthederm

Zašto isprobati Age Proteom™ Advanced Serum?

Ovaj mliječni serum dolazi u bočici s pipetom koja već daje savršen omjer proizvoda za lice i vrat, a osim što štiti proteom, pritom i hidrira kožu i daje sjaj. Osim Age Proteom™ Advanced Biotechnology, sadrži i Cellular Water Patent, sastojak koji djeluje poput stanične vode i tako stanice održava otpornima i mladolikima.

Serum je prikladan za sve tipove koža, pa i osjetljivu, za korištenje u jutarnjoj i večernjoj rutini, a uz njega se preporučuje koristiti i ostatak vaše svakodnevne rutine njege. Ono što je posebno zanimljivo kod ovog proizvoda jest činjenica da klinički dokazano pokazuje rezultat u samo mjesec dana korištenja; Nakon 28 dana koža stari upola sporije od uobičajenog, bore su manje primjetne, koža je čvršća, ujednačenija i s manje mrlji. Rezultati su i postpuno sve vidljiviji nakon 6. ili više mjeseci korištenja, a preporučuje ga se koristiti i nakon estetskih zahvata.

Proizvod je već dostupan u prodaji, a potražite ga u odabranim Farmacia ljekarnama i na Farmacia webshopu.

Foto: PR, Unsplash, Pexels

Učitati još
Zatvori