Nezamjenjivi trend u šminkanju: svemogući highlighteri

Nezamjenjivi trend u šminkanju:
svemogući highlighteri

Upijanje proljetnog sunca posebno godi koži i ističe prirodnu ljepotu lica. Konturira ga i dodatno naglašava prirodne sjene lica. No, kako očuvati taj prirodni sjaj i kada nismo okupane suncem? Rješenje je u highlighterima bez kojih ova proljetna sezona jednostavno ne može proći. Ukoliko se niste opremile svjetlucavim prijateljima ljepote, svakako biste trebale pronaći highlighter koji vam najbolje odgovara.

Bilo da se odlučite za tekući highlighter, highlighter u sticku ili u kamenu, vaše proljetno uljepšavanje s ovim beauty začinom bit će pun pogodak. Highlighter možete nanositi ‘stručno’ – kistom, pomiješati ga s tekućim puderom za malo suptilnog sjaja ‘iznutra’ ili aplicirati prstima i iz sticka direktno na lice. Kako mat teksture na licu gube popularnost, tako prirodni sjaj kojeg highlighter s umjerenim shimmerom stvara postaje sve poželjniji.

Zašto uopće nanositi highlighter?

Postizanje efekta pomlađivanja, osvježavanje kože i isticanje crta lica zasigurno su dovoljno jaki razlozi. Kako bi ostavili pravi dojam, highlighter nanesite na samom kraju šminkanja, odnosno nakon što ste dovršili nanošenje podloge. Zatim dobro blendajte, ujednačite i uz malo istraživanja potrudite se pogoditi nijansu koja najbolje odgovara vašem tenu. Ključno je ne previše svjetlucati, već decentno naglasiti prirodnu ljepotu igrom svjetla i sjene.

Koja područja lica naglasiti highlighterom?

Sredinu čela i nosa, kutak oka, bradu i maleni dio u sredini iznad gornje usne, poznat kao Kupidov luk. Ovim ćete trikom učiniti svoj make up ne samo glamuroznijim, već i vizualno izdužiti lice i pružiti mu primamljiv sjaj.

Koji highlighter pristaje kojem tonu kože?

Žene sa blijedom i svijetlom puti trebale bi koristiti highlightere sa sedefastim, ledeno srebrnim i šampanj sjajem. Žene sa srednje tamnim i maslinastim tenom, kožu bi mogle naglasiti highlighterima breskvastog i zlatnog podtona te istovremeno izbjegavati prehladne highlightere. Tamnoj koži najbolje pristaju brončane i nijanse ružičastog zlata.

 

 

Tekst: Dijana Ljubanović

Foto: Instagram, Unsplash, Douglas, Pink Panda

Učitati još
Zatvori