Proizvodi koje smo zavoljeli: Kreme za tijelo za svaki tip kože
Proizvodi koje smo zavoljeli: Kreme za tijelo za svaki tip kože

Proizvodi koje smo zavoljeli: Kreme za
tijelo za svaki tip kože

Otkada je beauty industrija prije nekoliko godina postala globalni fenomen zahvaljujući rastućem broju beauty influencera, pa kasnije i skinfluencera, sve češće prosječan korisnik traži bolje, više i kvalitetnije od svojih najdražih beauty brendova. Više nije dovoljno dobro imati samo upadljivo pakiranje – jer korisnici svoj pogled instantno s imena proizvoda prebacuju na sastav proizvoda.

Kako milenijalci, a tako i gen Z, ulažu svoj novac samo u brendove koji po njima djeluju etički i održivo, prilagođeni su za različite problematike koža, paze na sastav, ne testiraju na životinjama i slično. Jedan od voljenih brendova svakako je Garnier, koji je odobren od strane Cruelty Free International. A jedna od novih, posebnih linija jest Garnier Body Superfood čije su formule vegan*, cruelty free i imaju do 97% sastojaka prirodnog porijekla**.

Novi korak skincare industrije

Koliko puta ste se zapitali zašto postoji toliko različitih tekstura i formula njege za lice, dok za tijelo najčešće imamo univerzalan odabir kreme ili losiona? Skincare industrija je stavila fokus na njegu lica, a u sljedećim godinama očekuje se rast specijalizirane njege za tijelo.

Imajući na umu kako ni sva koža tijela nije ista te da su različite potrebe kože sve češće – i njega tijela treba biti prilagođena za dnevnu njegu koliko normalne do suhe kože, toliko i svih njenih problematika. Superfood kreme za tijelo su novi proizvodi u drogeriji kod kojega primjećujemo pažljivost odabira sastojaka za različite potrebe kože tijela. U sklopu jedne linije, imamo čak četiri različite formule i teksture, za različite tipove kože.

Body Superfood njega tijela

Garnier Body Superfood se sastoji od četiri kreme od kojih svaka ima istaknuta dva njegujuća sastojka: Njegujuća krema [Ulje avokada + Omega 6]; Obnavljajući maslac [Kakao maslac + Ceramidi]; Umirujuća krema [Ekstrakt Aloe + Magnezij-PCA] i hidratizirajuća gel krema [Ekstrakt lubenice + Hijaluronska kiselina]. Osmišljeni su za pojedine tipove kože, a ono što ih spaja je veganska formula* uz 48-satnu*** hidrataciju koja ide do deset slojeva u kožu**** te fantastični, poznati iz prirode mirisi koji se lijepo zadržavaju na koži. Ideja ove linije je hidratiziranje, umirivanje, obnavljanje i njega kože tijela uz formule koje sadrže i do 97% sastojaka prirodnog porijekla**.

Obnavljajući maslac [Kakao Maslac + Ceramidi]

Krenuvši redom od veoma suhe kože, obnavljajući maslac za tijelo [kakao maslac + ceramidi] je brzoupijajući i osmišljen je za vrlo suhu kožu. Kao što samo ime kaže, obogaćen je hranjivim kakao maslacem, ceramidima koji obnavljaju i jačaju kožnu barijeru te drugim sastojcima koji podupiru njegu, hidrataciju i pružaj osjećaj mekoće vrlo suhe kože. Ovaj maslac bit će teksturom osjetno jači, pa ako preferirate takve teksture – on je najgušća tekstura u Body Superfood liniji.

Njegujuća krema [Ulje Avokada + Omega 6]

Imate li suhu do veoma suhu kožu i paše vam osjećaj bogatije kreme na koži, obožavat ćete njegujuću i brzoupijajuću kremu za tijelo [ulje avokada + omega 6]. Ulje avokada jedan je od boljih sastojaka za njegu kože jer osim što vrhunski njeguje, potpomaže hidraciji i omekšava kožu, bogat je masnim kiselinama i nutrijentima za poboljšanje kvalitete kože koji se brzo apsorbiraju. Kombinacija s Omega 6 masnim kiselinama poznate po svojstvu obnavljanja lipidne barijere čini lijepu zaokruženu cjelinu njege suhe kože.

Umirujuća krema [Ekstrakt Aloe + Magnezij-PCA]

Preferirate li kreme koje namažete i vrlo brzo ne osjetite tragove – osim osjećajem zadovoljstva i ugode – trebate klasičnu hidratantnu kremu za tijelo čija je tekstura lagana. Upravo takva je i umirujuća krema za tijelo [esktrakt aloe + magnezij-PCA] za normalnu do suhu kožu. Ovo je proizvod koji će ispuniti potrebe normalne, nezahtjevne kože tijela, a čini to vrhunskim sastojcima koji će pritom pomoći kožu održati hidriranom, umirenom i mekom na dodir.

Aloe vera je jedan od najpoznatijih prirodnih ovlaživača koji djeluje i umirujuće, gdje je i sol prirodnog porijekla, magnezijev-PCA poznat po svojstvima umirivanja kože od svakodnevnih agresora i pomaže u hidrataciji.

Hidrirajuća gel krema [Ekstrakt Lubenice + Hijaluronska Kiselina]

Tekstura koju je teško naći u redovnoj ponudi (a ne samo kao dio after sun linija) i pritom doista kvalitetne teksture je gel krema za tijelo, a Garnier je servirao fantastičnu. Hidrirajuća gel krema [ekstrakt lubenice + hijaluronska
kiselina] je namijenjena za dehidriranu kožu.

Ekstrakt lubenice je poznat kao prirodni ovlaživač bogat vitaminom C pa pomaže održati blistav izgled kože, dok je hijaluronska kiselina poznata po intenzivnom hidriranju i zadržavanju vlage. Zajedno su ultimativni dvojac koji čine formulu ove gel kreme idealnom za dehidriranu kožu i osobama koje najviše vole lagane i gelaste teksture.

Nove Garnier Body Superfood kreme dostupne su u drogerijama diljem Hrvatske.

*Bez sastojaka i nusproizvoda životinjskog porijekla
**Preostali postotak je potreban kako bi se osigurao ugodan osjećaj i dobro očuvanje formule.
***Instrumentalni test, 24 osobe
****Gornji slojevi epiderme

Foto: Instagram, Garnier

Učitati još
Zatvori