Frizure koje možete napraviti ‘nabrzaka’

Svaka sezona nosi svoje trendove kako u odijevanju, tako i u frizurama. Ove jeseni nekoliko klasičnih frizura dobilo je moderniju notu, a njihova praktičnost i jednostavnost omogućit će vam da ih nosite kroz cijeli dan, čak i onda kada vam se čini da vašoj kosi nema spasa. Od raspuštene i valovite, do repova i pundžica, pogledajte koje frizure predlažemo.

niski-rep-1

Klasičan niski rep ove jeseni spušta se još niže. Umjesto tik uz glavu, jednostavan rep zavežite u visini ramena kako biste postigli ležerniji izgled i voluminoznost kose spojenu s praktičnošću repa. Ako niste ljubiteljica ovakvog messy stila, ni sa zaglađenim repom nećete pogriješiti. Kako ne bi izgledao preobično, upotpunite ga metalnom kopčom ili zanimljivom gumicom.

valovita-kosa-2

Već duže vrijeme u modi je valovita kosa, a čini se kako taj trend ne namjerava uskoro nestati s ulica. Opušteni boho valovi nose se i ove jeseni, a mi ih itekako možemo zamisliti u kombinaciji s omiljenim džemperom i šalicom čaja. Razlog zašto s ovom frizurom ne možete pogriješiti je upravo taj što ona ne smije biti savršena – nejednaki i pomalo svojeglavi pramenovi vašoj kosi će dati prirodni volumen i teksturu.

cvor-pundza-3

Zaglađene pundžice u stilu balerine ove sezone padaju u drugi plan, a na njihovo mjesto dolazi modernija i opuštenija verzija koja izgleda kao da je vezana u čvor. Mogućnosti i varijante ove frizure zaista su nebrojene – vežite ju na samom vrhu glave ili pak potpuno nisko, uhvatite cijelu kosu ili pustite da pokoji pramen izviri van. Što ležernije na kraju izgleda, to bolje.

detalj-iza-4

Sljedeći prijedlog svidjet će se onima koje vole nositi raspuštenu kosu, a varijanta je polupodignute kosu kakvu smo vidjeli ovo ljeto. Međutim, sada su to svega dva pramena odmaknuta od lica i vezna iza. Umjesto jednostavne gumice ili neprimjetne ukosnice, pramenove spojite neobičnom kopčom ili upotpunite tankom pletenicom. Ova frizura najbolje će izgledati na nešto dužoj kosi, a naš prijedlog je da bude i lagano valovita.

kozna-traka-5

Posljednji prijedlog odnosi se na dodatke u kosi – trake, kopče i gumice. Romantične cvjetne ili pak one neprimjetne dodatke zamijenite onim kožnim za pomalo edgy i buntovan izgled. Kožna traka jednako će dobro izgledati na raspuštenoj i zavezanoj kosi, a rep umjesto uobičajenom gumicom zahvatite kožnom kopčom za pomalo neobičan look.

Foto: Free People

0