5 frizura koje ćemo nositi ove jeseni
5 frizura koje ćemo nositi ove jeseni

5 frizura koje ćemo nositi ove jeseni

Kalendarski možda još uvijek nije tu, no promjenjivo vrijeme i primamljive kampanje high street brendova pune pletiva i kože svakako nam zazivaju jesen. Možda niste najveći fan jeseni – a možda od 1. rujna već najavljujete dolazak Noći vještica – no jedno je neupitno: ovo godišnje dobra daje dojam novoga početka. Što je pak, neminovno uz novi početak? Nova frizura!

frizura jesen

Frizura za novi početak

Već je opće poznato kako se kaže da žena mijenja frizuru svaki puta kada želi promijeniti život. Ova simbolična promjena može itekako utjecati na vaše raspoloženje, pa je svakako potičemo čak iako je niste planirali.

Na promjenu, ali i cjelokupno okretanje sebi, kao i brigu o vlastitom tijelu, poziva vas i dm. Ovoga rujna dm kupcima nudi još više! Do kraja mjeseca za kupnju dva ili više proizvoda za njegu kose, bilo da je riječ o proizvodima za njegu, styling ili boju te proizvodima za njegu lica, kupci ostvaraju 15 x više bodova na dm active beauty kartici. Promocija vrijedi i u prodavaonicama dm-a i u dm online shopu.

Kako biste lakše iskoristili ovu promociju i na vrijeme kupili proizvode, pripremili smo sve što trebate znati o najatraktivnijim frizurama jeseni.

5 frizura jeseni 2023.

1. Sjajni ili teksturirani bob
2. Bardot šiške
3. Bakrena kosa
4. Old money frizure
5. Slojeviti pixie

frizura jesen
frizura jesen

Sjajni ili teksturirani bob

Bob je i dalje jedna od najtraženijih frizura godine, no ove sezone dolazi u dvije popularne varijante. Prva je zavodljiva i voluminozna “Talijanka”. Ovaj bob dobio je naziv po fatalnim Talijankama jer je jednako senzualan, nonšalantan, a neodoljiv. Prije svega, od klasičnog boba ga odvaja to što je više teksturiran i to u debljim pramenovima, pa kosa i dalje izgleda poletno i voluminozno.

Naravno, na tankim kosama neće dati jednak efekt, no zato je tu sjajni, old money tip boba. Kako je i dalje sve pod dojmom ove estetike, tako su i frizure pale pod njen utjecaj. Naime, old money frizure naglasak stavljaju na prirodnost, zdravlje kose, ali zaglađenost, tako da ovaj bob nema znatan volumen u korijenu, već kosa više pada uz lice. Također, ima i nešto dulje dužine od klasičnog boba, kako biste vrhove mogli uviti prema ili od lica.

frizura jesen
frizura jesen

Bardot šiške

Nijedan trend ne može proći bez Francuskinja, pa su one sljedeća inspiracija nakon Talijanki. Naime, šiške kakve je nosila popularna glumica Brigitte Bardot (a bome i Jane Birkin!), najpopularniji su odabir šiški za ovu jesen. Ove šiške su duge, mogu djelomično pokrivati oči ili uokvirivati lice, a posebno su chic spare li se uz dugu kosu. One su srednje guste i zapravo se feniraju tako da se na posred lica odvajaju i podsjećaju na klasične “zavjesa” šiške, osim što su kraće. Ova frizura može se napraviti na svim dužinama, ali posebno je “French” radi li se na kosi dužoj od ramena…

frizura jesen

Bakrena kosa

Možete li uopće povjerovati da su svi tonovi crvene u kosi bili totalno out svega prije nekoliko godina?! Možda se upravo zato, iz sezone u sezonu, ne možemo zasititi svih verzija jagoda crvene, svijetle bakrene, crvene i sličnih nijansi. Očekuje se kako će ove sezone u trend ući više nijansi crvene s podtonom ružičaste i narančaste, s obzirom na neposustajuću popularnost Y2K trend i nostalgičnog pogleda na sve u ljepoti i modi. Da, to znači i vatreno crvena i ona boja trešnje za koje ste se vjerojatno kleli da ih više nikad nećete nositi!

frizura jesen
frizura jesen

Old money frizura

Spomenuti bob je samo jedna od old money frizura u kojima možete uživati ove jeseni. U ovu estetiku pripadaju i vrlo uredni niski repovi i punđe, kao i modni dodaci poput vrlo popularne mašne. Kako old money predstavlja prirodnost, to ipak ne znači da ne smijete imati bojanu kosu. Dapače, ona mora biti toliko dobro napravljena, da kosa izgleda baš kao da ste se s njom rodili. Tu pripadaju, predominantno, tonovi medene plave i čokoladne smeđe boje, dok pramenovi moraju biti perfektno stopljeni. I naravno, naglasak je na zdravlju kose, visokom sjaju, zaglađenosti, bez ispucalih vrhova ili nestašne mlade kose…

frizura jesen

Slojeviti pixie

Samo najhrabrije među nama odlučit će se na pixie, a tako i na ove sezone popularan slojeviti pixie. Ovaj pixie djeluje nonšalantno, ima nešto duže pramenove i alternativnu vibru, a podsjeća upravo na pixie kojega je nedavno imala i Miley Cyrus. Ovaj moderni pixie je messy, no jednako dobro će izgledati zaglađeno, ipak preporučuje se samo za tanke i fine vlasi ili pak za valovitu kosu koja će mu već samim sušenjem dati željenu teksturu.

Učitati još
Zatvori